Topkok Sergio Herman stopt met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Dat schrijft hij op zijn website. Op 22 december 2013 sluit hij de deuren. Oud Sluis is een van de twee driesterrenrestaurants in Nederland.

"Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk af te sluiten. Ik loop over van de plannen voor de toekomst en die kan ik onmogelijk verwezenlijken zonder mij los te maken van Oud Sluis", zegt Herman in een interview op zijn website.

Sergio Herman, ook bekend van verschillende VTM-programma's, wil zich de komende jaren vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. Hij zegt dat hij in beide restaurants nog in de keuken aanwezig zal zijn, maar hij wil in de toekomst "meer aansturend gaan werken". 'Bij Oud Sluis ligt de focus te veel op mij persoonlijk en op mijn fysieke aanwezigheid, terwijl ik graag jong talent naar voren wil schuiven."

Herman wil ook meer energie steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is.