De rechtbank van Milaan heeft de voormalige premier van Italië Silvio Berlusconi schuldig bevonden in de prostitutiezaak waarbij minderjarigen zijn betrokken.

Berlusconi heeft zich schuldig gemaakt aan machtsmisbruik, oordeelt de rechtbank van Milaan. Ook achten de rechters bewezen dat hij minderjarige meisjes heeft betaald voor seks.

De ex-premier krijgt daarom 7 jaar gevangenisstraf en hij mag geen enkel openbaar ambt meer uitoefenen. Tegen de uitspraak is wel nog beroep mogelijk.  Met de uitspraak valt voorlopig het doek over het zogenoemde proces-Ruby. Ruby is de schuilnaam van Karima el-Mahroug. Zij was 1 van de meisjes op de beruchte "bunga bunga"-feestjes van Berlusconi.

Hij zou tegen betaling seks met haar hebben gehad toen ze nog minderjarig was. Toen ze later voor diefstal werd opgepakt, zou hij zijn macht hebben misbruikt om haar vrij te krijgen. Een van de advocaten van Berlusconi noemt het verdict "volledig los van de realiteit". Tegelijk geeft hij toe dat hij een dergelijke straf verwachtte.