Bij Speculaasje Heyns in de Bovenrij 50 Herentals was het de afgelopen Sintdagen alle hens aan dek. Ook vandaag was het nog gezellig aanschuiven voor een ambachtelijke heerlijke speculaas.  Al sinds 1889 bakken ze speculaas bij Heyns, destijds nog op de Grote Markt.

Recept van 127 jaar geleden

Bakker Staf Hufkens, ooit nog stervoetballer bij KFC Herentals : 'Dik en mals of dun en krokant. Dat zijn de 2 unieke speculaas­varianten van Speculaasje Heyns.  127 jaar geleden bakten onze overgrootvaders al deze Kempense kwaliteit. Onze dochter ­Sarah wordt ook al klaargestoomd om de zaak over te ­nemen. Zij is dan de vijfde generatie Heyns die speculaas bakt.  

We gebruiken alleen e beste ingre­diënten gebruikt en alles wordt dagvers afgewerkt.  Met het familie­recept van 120 jaar geleden, maar ook met de houten vormen van vroeger. Sommige zijn al zwaar gerestaureerd, maar het zijn nog altijd de originele', grinnikt bakker Staf.   Foto's Marcel Nelis / NNieuws.