Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

HIB-label voor Slagerij Vercammen

Al 17 jaren staan Guy en Leen Vercammen met toegewijde trots in hun slagerij in de Veldstraat in Olmen. Met het eindejaar in zicht, is het alle hens aan dek. Ieder jaar wordt er een aangepast assortiment verzorgd om de feesten op een aangename manier door te komen.

Voornamelijk zwarte pensen zijn de specialiteit ten huize Vercammen. Ze zijn dan ook in heel de streek bekend voor dit product.

Jan Vandoninck, voorzitter van UNIZO-Balen, had het genoegen het HIB-label te overhandigen: "Ondernemers als Guy en Leen brengen kwaliteit tot dichtbij in de buurt. De lat ligt hoog, en dat zie je ook aan hun vast cliënteel. Deze erkenning is meer dan terecht. Lokale ondernemers maken het verschil en dat willen we met UNIZO blijven benadrukken."

Foto : UNIZO voorzitter Vandoninck overhandigt het label aan Leen en Guy Vercammen.