U bent hier

Sleutelhengelaars stalen auto's bij Herentalse dealers : ANPR-camera's ontmaskeren

Herentals | Internationaal | Neteland
30.11.2016 - 17.07u
Door: Hans Vertommen

Een touwtje en een magneet, meer hadden de leden van een Nederlandse dievenbende niet nodig om 's nacht auto's te stelen die aan dealers garages langs de Lierseweg in Herentals en Grobbendonk stonden geparkeerd.

Het was een gangbaar gebruik dat wie zijn auto voor herstelling naar de garage bracht dit 's avonds en 's nachts deed en de autosleutels ter goeder trouw in de brievenbus dropte.

Leden van een Nederlandse dievenbende stalen met de hulp van het touwtje en de magneet autosleutels uit de brievenbussen van de garage Van Houdt Kempen en Peugeot Lavrijsen in Herentals. Ook bij garage Seat Vansumere in Grobbendonk werden sleutels en de bijhorende auto's gestolen. Verder kregen nog enkele garages in Limburg het bezoek van de bende.

De 13 feiten die op de rechtbank behandeld zijn werden gepleegd in de periode tussen 14 januari en 2014 en eind 2015.

ANPR-camera's ontmaskeren dieven

Beelden van de ANPR-camera's deden de dieven de das om. De speurders zagen hoe een gestolen auto telkens gevolgd werd door dezelfde auto van de bendeleden.

De openbare aanklager eiste op de correctionele rechtbank 12 tot 18 maanden cel. Op 13 december velt de rechter zijn vonnis.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto