Zondag 23 april 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Sofie Nijs directeur BS De Wijngaard : 'Wel bevinden en vernieuwing belangrijk'

Herentals
18.01.2017 - 22.54u
Door: Herman Gezelle

Sofie Nijs (40) is sinds kort de nieuwe directeur van kOsh-basisschool De Wijngaard.  Ze was er gedurende 17 jaar leerkracht in het 5e leerjaar.  Sofie woont in Veerle-Laakdal en heeft 2 kinderen.

'Elk kind moet in onze school zich goed voelen, zich wel bevinden', onderstreept Sofie Nijs. 'Ieder heeft tekorten, dingen die minder gemakkelijk zijn, maar bezit daarbij ook véél talenten. 

kOsh De Wijngaard met 406 leerlingen volgt als eerste in de Kempen een Fins project KIVA ('Fijn of Tof') rond pesten. Bij een onderzoek in Finland en Vlaanderen blijkt dat pesten het meest voorkomt in het 5e en 6e leerjaar.  Respect voor mekaar is een  belangrijke regel in onze school.

Verdere vernieuwingen, openluchtklas

'Het voetbalveldje wordt binnenkort afgegraven,' weet de directeur. 'Er komen ook nieuwe speeltoestellen, met eigen financiering langs kOsh. De kleuterpoort wordt gerenoveerd en achter de 'rode blok' komt een openluchtklas tegen het einde van het schooljaar.  Je ziet, we werken met ons tof team volop aan renovatie.  Het oudercomité gaat in de nieuwe openluchtklas picknickbanken plaatsen. 

Onze interne bib wordt op punt gesteld door een fijne vrijwilligster.  Onze leerlingen moeten inderdaad meer lezen.'

Wachtlijst

BS De Wijngaard heeft een grote wachtlijst.  'Door de jaren heen is onze school gegroeid en heeft een goede reputatie. Spijtig genoeg moeten we leerlingen weigeren, maar we doen er alles aan om iedereen tevreden te stellen', vertelt Sofie Nijs.

Visie voor de toekomst : ZILL

'We gaan nog méér doelgericht werken in onze basisschool. Vertrekken van WEL BEVINDEN en de zorg nog uitbreiden.  ZILL = zin in leren, zin in leven.

Er staat intens veel druk op onze leerkachten, die alles heel goed willen doen, iedere dag weer.  Je gaat eronder door, als je je geen beperkingen oplegt.  We gaan van 3.000 doelen naar 600.   De leerkrachten krijgen zo een duidelijker beeld over hoe de doelen te bereiken.

Onderwijs is voor mij altijd een boeiende uitdaging geweest. Ik vernieuw graag', besluit directeur Sofie Nijs.

Op de foto : directeur Sofie Nijs tussen de leerlingen van het 1e leerjaar van meester Stefan.

Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto