Thijs Vervloet uit Westerlo is klaar om een eigen zaak op te starten in zijn eigen habitat. Hij vond in zijn zus Sofie Vervloet de ideale partner om het pand van grootmoeder Colette Leemans in de Sint-Lambertusstraat om te dopen tot een gastronomisch restaurant genaamd "Colette".

Thijs heeft op zijn 25e reeds een indrukwekkend palmares bijeen gewerkt. Na zijn opleiding aan hotelschool Ter Duinen startte hij zijn professionele carrière als maître d'hôtel en sommelier in restaurant Hof Ter Hulst* in Hulshout. Na een intensieve en leerrijke periode in de zaal groeide de wil om aan het fornuis te staan.

Hij kon meteen aan de slag als Chef de Partie in restaurant Magis* in Tongeren om vervolgens twee jaar te werken in L'Atelier de Joël Robuchon** te Parijs. Chef Johan Segers van 't Fornuis* in Antwerpen haalde Thijs echter weer naar België om samen restaurant Te Kook in Antwerpen op te richten. Thijs werd er aangesteld als executive chef. Na amper drie maanden behaalde Thijs al een 14/20 in de gids GaultMillau.

Tot slot werd hij sous-chef en rechterhand van sterrenchef Viki Geunes in 't Zilte** in Antwerpen.

"In onze zaak zal het product primeren", vertelt Thijs. "Ik wil de mensen laten genieten van smaken die we bijna vergeten zijn zoals een zelfgemaakte soufflé. Ik streef ernaar om een keuken te brengen waar iedereen naar verlangt en die je nergens meer vindt. De Frans klassieke keuken waar je bijna melancholisch van wordt."

De culinaire genen heeft Thijs geërfd van zijn grootmoeder Colette Leemans en overgrootmoeder Anna Holemans. Deze laatste heeft jarenlang gekookt voor prinses De Merode in het gelijknamig kasteel, quasi om de hoek van het nieuwe restaurant. Grootmoeder Colette heeft zelf in verschillende eetgelegenheden gekookt en samen met haar moeder voorzag ze talloze familiefeesten in Westerlo van lekker eten en drinken.

Sofie Vervloet heeft een achtergrond in communicatie en evenementen. Naast de taak als gastvrouw, zal ze de zakelijke kant van Restaurant Colette behartigen. "Mijn broer en ik zijn als een peper- en zoutstel", verklaart Sofie. "We zijn heel verschillend, maar kunnen perfect eenzelfde doel nastreven. Wij zijn complementair."

Het duo hoopt op gastronomisch vlak een meerwaarde te kunnen zijn in de Kempen.
Restaurant Colette opent de deuren op 21 januari 2016.
Open: ma., dond., vrij., zond. voor lunch en diner, zaterdag enkel diner.
www.restaurantcolette.be