Het bestuur van sp.a Grobbendonk-Bouwel besliste om Herman Cambré voor te dragen als kandidaat-burgemeester bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
Na het plotse vertrek van Gert Fransen uit de partij en de fractie, besliste het partijbestuur om niet langer meer te wachten met het bekend maken hiervan.

Ivan Verbeeck, voorzitter Sp.a Grobbendonk-Bouwel  : 'Fransen verliet vorige week de partij om zich aan te sluiten bij een "nieuwe" partij en voortaan als "onafhankelijke" zijn mandaat verder te zetten.
Ondanks de vraag om ontslag te nemen uit zijn schepenmandaat, weigert Fransen zijn mandaat ter beschikking te stellen.

Het plotse vertrek van Fransen heeft uiteraard binnen de partij de gemoederen bedaard, te meer daar hij blijkbaar reeds maanden tot een jaar bezig was met de voorbereiding van de nieuwe partij.

Velen voelen zich dan ook verraden en bedrogen door Fransen die voorheen het volste vertrouwen genoot van Sp.a.
Vele (bestuurs)leden vinden dan ook dat hij hen een mes in de rug heeft gestoken en hebben dan ook geen vertrouwen meer in Fransen als schepen.

Op het College van Burgemeester en Schepenen van maandag 18/9 werd dan ook beslist de bevoegdheden van Fransen te verdelen onder de andere leden van het College.
Herman Cambré neemt daarbij voor de rest van de legislatuur de bevoegdheden Jeugd, Cultuur en Bibliotheek over.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 besliste het bestuur dan ook om Herman Cambré voor te dragen als kandidaat-burgemeerster gezien de lovende woorden die hij kreeg en krijgt van de inwoners.

Het bestuur heeft er dan ook het grootst mogelijke vertrouwen in dat hij ook voor de volgende legislatuur de geknipte kandidaat is. De eerste drie jaren van deze legislatuur (2013 tot en met 2015) was Herman Cambré reeds burgemeester.

Na de overdracht van de burgemeestersjerp blijven vele inwoners hem vragen dat hij toch zeker na de volgende verkiezingen opnieuw burgemeester zou worden. De gemeente verdient immers een echter burgervader die de belangen van alle inwoners hoog in het vaandel draagt.
De kandidatenlijst wordt in de komende weken verder opgesteld, waarbij een gezonde mix wordt gemaakt van "oud-gedienden" en "nieuwelingen", besluit Ivan Verbeeck, Sp.a Grobbendonk-Bouwel. (pp) (foto archief NNieuws)