Zaterdag 29 april 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Spelers HBBC bezorgen supporters knappe derbyzege tegen Finas B Geel

Herentals | Neteland
19.12.2016 - 08.57u
Door: ludo coenen

HBBC-Finas Geel B: 74-66

Wat een wedstrijd!

HBBC begon met (een beetje teveel) respect voor de buren uit Geel, en dat had gevolgen…. Blauw - wit moest gans de wedstrijd achtervolgen op een sterk spelend Geel. Bij het ingaan van de laatste kwart moest Herentals  nog 5 punten ophalen.

Maar HBBC bleef pressen en druk zetten op de Geelse verdediging, zodat deze fouten begonnen te maken,  en dat resulteerde in een verdiende en deugddoende overwinning. De derde op rij trouwens.

Namen noemen in zulke wedstrijd is eigenlijk uit den boze, omdat het hele team, inclusief de reserven, een fantastische wedstrijd speelden. Toch wil ik er twee (eigenlijk 3)  vermelden, nl. een Vincent die speelde zoals in zijn beste Geelse periode en de Finas-mannen al de hoeken van het KTA liet zien, alsof hij geen maanden buiten strijd was geweest wegens ziekte. 

En den Ewald, ongelukkig in zijn tussenkomsten tijdens de eerste 2 kwarts, met een zware foutenlast tot gevolg. Maar wat een rentree in het derde en vierde kwart.

Doch, nogmaals,  het waren zij niet alleen die HBBC over de streep trokken, het ganse team zorgde voor een fantastische apotheose in de Herentalse baskettempel.  En ten derde, al de aanwezige Hertalse supporters, die bleven roepen en tieren, ook in de moeilijke momenten. Een legioen om trots op te zijn   En nu…genieten van de winterstop en de feestdagen, en terug paraat op 7 januari tegen BBC Cobra’s Brasschaat. Weerom in ons eigenste KTA .

Scoreverloop:

De kwarts: 1 :  16-15 2 :  33- 34 ruststand 3 : 48 - 53 eindstand : 74 – 66

- scoorden voor HBBC Ewald: 9 Jinse: 10 Lowie: / Rory: 2 Glenn: 0 Wouter: 11 Tom: 7 Vincent: 17 Tomas: / Kris: 7 Koen: 2 Daan: 9  

- scoorden voor Finas Geel B: Vandeweyer B. 4, Van Eupen 10, Cuysbeghs 9, Goossens 14, Smets 4, Van den Eynde R.9, Feyen 7 en Cuinen 6.

verslag en foto's: Willy Verstappen/HBBC/Nnieuws.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto