Kemp vzw wil zijn kudde van Kempische Heideschapen uitbreiden. Wil jij hun begrazingsproject steunen? Voor 100 euro sponsor je de aankoop van één schaap. In ruil ontvang je een certificaat met daarbij twaalf bonnen ter waarde van 120 euro. Met deze bonnen koop je bijvoorbeeld lekker kempenlamsvlees en/of neem je deel aan tal van leuke (gezins)activiteiten die Kemp vzw organiseert. Op 25 november ging de verkoop officieel van start en kocht burgemeester Paul Rotthier symbolisch het eerste schaap. Meer info vind je op www.kempvzw.be.

In 2008 startte Kemp vzw met het verhuren van een kudde Kempische Heideschapen voor landschaps- en natuurbeheer. Dit leidde tot een goed gevulde jaarplanning en vele honderden schapen die deze opdrachten uitvoeren. Momenteel maken zestien klanten gebruik van de kudde die jaarlijks meer dan 300 hectare beheert.

Kuddefinanciering

Kemp vzw verwacht nog meer begrazingsopdrachten. Om aan de vraag te kunnen voldoen, moet de organisatie op zoek naar 250 extra dieren. De vzw kan deze investering niet alleen aan en organiseert daarom een kuddefinanciering: particulieren en bedrijven worden aangespoord om één of meerdere schapen te kopen. In ruil krijgen zij korting op de producten en de deelname aan activiteiten van Kemp vzw.

Praktisch

1.    Schrijf 100 euro (of een veelvoud van 100 euro) over op het rekeningnummer van Kemp vzw, Kolkstraat 57, 2400 Mol, BE24 97 96 1399 3938 met vermelding van je naam, adres en e-mailadres.

2.    Je krijgt per post een certificaat toegestuurd.

3.    Aan dit certificaat hangen twaalf bonnen van elk 10 euro.

4.    Gebruik deze bonnen om korting te krijgen op unieke producten (kempenlam, gelooide vacht, wol) of deelname aan de activiteiten van Kemp vzw (op stap met de herder, driekoningenwandeling, kook-, vilt- en wol-workshops, Kemp kien, scheerevenement, Lammetjesdag, …).

5.    De bonnen staan niet op naam en zijn geldig tot eind 2016.

Schapenbegrazing

Ooit begonnen om het Kempisch Heideschaap mee in stand te houden, groeide Kemp vzw uit tot een toonaangevende vereniging in het in stand houden van zowel deze schapen als het landschap waarin ze van oudsher thuishoren. Met de schapenkudde van ondertussen bijna 900 dieren zorgt Kemp vzw voor een gezondere natuur en een mooier Kempisch landschap.