De Kempense Golf Club is van 6 t/m 9 juli gastheer voor de Global Junior Golf Tour. Een toernooi waarop mondiale junior toptalenten in een vriendelijke en familiale setting professionele tour ervaring kunnen opdoen.

Het kon bijna niet uitblijven dat de organisatorische en infrastructurele inspanningen van de Kempense Golf Club ook door de internationale golfwereld ontdekt werden.

De komst van de Global Junior Golf Tour en de aanverwante 21 Junior Golfleague naar het terrein van de Kempense Golf Club in Mol Rauw is een belangrijke nieuwe stap in de geschiedenis van de club.

De deelnemers zijn talentvolle jonge golfers van over de hele wereld in de leeftijdscategorieën van 12 tot 18 en van 18 tot 21 jaar. Veel van hen zijn op weg naar een profcarrière. De maximaal toegelaten handicap is voor de jongens 5 en voor de meisjes 8, maar nu al zijn er junioren ingeschreven met een handicap onder nul.

De wedstrijd wordt gespeeld over drie rondes, van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli. Op donderdag 6 juli zijn de spelers al te bewonderen in een eerste oefenronde. Verwacht wordt dat zondag 9 juli een spannende finale zal opleveren.

Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is alle dagen gratis.

Het toernooi komt tot stand in nauwe samenwerking met de Gemeente Mol en Sunparks Kempense Meren. De organisatie is in handen van Pro Golf Events.