Vrijdagavond vierde het stadspersoneel samen met het schepencollege en slechts 7 raadsleden in 't Hof het nieuwe jaar met een traditionele receptie. In zijn toespraak maakte burgemeester Jan Peeters het personeel duidelijk dat 'de tering naar de nering' gezet moet worden. De subsidies aan het cultuurcentrum, de sportdienst, de jeugddienst en de ontwikkelingssamenwerking dalen dit jaar al met een paar 100.000-en euro. Verder snoeit de hogere overheid in het tewerkstellingsprogramma van o.a. de gesco-werknemers bij de stad.

OCMW : dagverzorgingscentrum St.-Anna zelf deel bouwkosten voorschieten

Ook voor het OCMW is er slecht nieuws. De kosten voor het dagverzorgingscentrum voor bejaarden bij het Sint-Annarusthuis (toch zo'n 250.000 euro) moet het OCMW alvast zelf voorschieten. De verbouwing van de voormalige kraamkliniek Sancta Maria tot een sociaal dienstencentrum met een aantal sociale zorgappartementen voor senioren valt mogelijk zonder betoelaging en wordt daardoor moeilijk haalbaar. 

Ondanks die bijkomende kosten voor het OCMW verhogen de belastingen in 2015 nog niet.

Volgende vrijdag houdt het OCMW en het AZ Herentals samen hun nieuwjaarsreceptie ook in zaal 't Hof.

Grootste bevorderingsronde in de geschiedenis van de stad

Stadssecretaris Tanja Mattheus kon de grootste bevorderingsronde in de geschiedenis van de stad aankondigen. Ook gaan de stad en het OCMW heel nauw samenwerken op korte termijn. Er komt ook een nieuw loketsysteem in het administratief centrum met een front en back office om de dienstverlening vlotter te laten verlopen en de lange wachttijden op maandagavond te vermijden.

Jenny De Becker, voorzitter van middenstandsvereniging Thals, mocht opdraven om enkele stadspersoneelsleden nog een extra cadeaubon te overhandigen (foto).

Schepen voor lokale economie Jan Michielsen (CD&V) : 'Deze bons waren een overschotje van de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'.  Het is een mooi gebaar naar ons personeel dat een heel jaar zich inzet, ook voor onze middenstand.'   De stad subsidieert jaarlijks Thals met 50.000 euro.

'Quick pick' video van 4.800 euro

De korte 'quick pick' video over Herentals die 4.800 euro kostte, mocht vrijdagavond niet ontbreken.  Fier als ze zijn met de viewcijfers op Youtube.  Voor een stad van meer dan 27.000 inwoners toch een droevig resultaat.   Iedere inwoner die er mee voor betaald heeft, heeft zeker het eindproduct willen bekijken. Uit de reacties : 'Veel sussen en opgeklopte room'. Toch een 'dank u Herentals' waard.

Wel medailles, geen gelauwerden

De vier gelauwerden voor 25 of 35 jaar dienst bij de stad stuurden hun kat. 

Receptie

Toch merkwaardig dat de stad ook dit jaar geen Herentalse traiteur vond om haar nieuwjaarsreceptie te verzorgen.  Neen, het moest opnieuw een Kesselse ondernemer zijn. (LA)