Bij GE Water & Process Technologies aan de Toekomstlaan Herentals zal er vanaf vandaag worden gestaakt. Dat zegt de socialistische vakbond BBTK nadat een sociaal plan na ontslag voor 35 personeelsleden niet goedgekeurd raakte.

Het chemisch bedrijf GE is actief op het vlak van waterzuivering en -behandeling. In mei van dit jaar werd aangekondigd dat het haar klantendienst wil sluiten en de jobs zou overhevelen naar Hongarije.

Daardoor zouden tegen mei volgend jaar 35 van de circa 200 personeelsleden hun job verliezen.

De afgelopen maanden werd onderhandeld over een sociaal plan, maar dat leverde geen vergelijk op. "De onderhandelingen en zelfs een verzoening op de FOD Werk leverden een resultaat op dat door meer dan 90 procent van de betrokkenen werd afgekeurd", klinkt het bij BBTK. "Er werden geen goede voorwaarden gegeven".

Of de staking algemeen is of niet, weet secretaris Stan Hens nog niet. "De klantendienst zal stilliggen. Of bij de productie zal worden gestaakt, is nog niet duidelijk".

Volgens Hens heerst er geen geweldig sociaal klimaat. "CAO's raken er moeilijk afgesloten. Het bedrijf maakt wel verschrikkelijk veel winst en komt ook voor in offshorepapers", besluit hij. (Belga)