In de 2de week van september start bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum het nieuwe dans- & Turnseizoen. Voor de onderafdeling van Morkhoven is de start op zaterdag 9 september voorzien. In Herentals gaan ze op maandag 11 september van start.

Iedereen kan een gratis proefles volgen en krijgt na deze les alle informatie mee voor een aansluiting. Men kan aansluiten een gans seizoen lang en iedereen die lis is ontvangt een formulier voor het ziekenfonds waarmee men een gedeelte van het lidgeld kan terugtrekken.

De volledige uurrooster kan men terugvinden op de website www.corpussanumherentals.be .

Nieuw dit seizoen is dat men ON-LINE kan inschrijven via een formulier van de website. Lidgelden zijn democratisch laag en beginnen vanaf 90,00 euro voor een gans seizoen.

In 2015 behaalde Corpus Sanum zijn 3de kwaliteitslabel en de resultaten van de club bevestigen deze reputatie. Naast een zeer succesvolle Dans- & Turnshow organiseerde de club vorig seizoen het Provinciaal kampioenschap Trampoline & Tumbling en pakte uit met een schitterende Dansshow "It's moving time" in CC Schaliken. Er was ten slotte ook nog de Interclub-wedstrijd Memorial Bjorn Serneels die aan zijn 19° editie was.

De prestatie van de wedstrijdgroepen, vorig seizoen, mochten er ook zijn. Met de 2 Belgische titels van Nell Caers en Marie Vermeiren voorop, en de 4 podiumplaatsen. Op de voet gevolgd door 2 Vlaamse titels van Britt Caers en Jill Goris en op dit niveau waren er zelfs 13 podiumplaatsen.

Op het Internationaal toernooi in Zweden waren er 2 overwinningen van Nell Caers en Teo Teodoru en nog 5 finaleplaatsen. In totaal werden er 15 Provinciale titels behaald en 19 top-3 plaatsen op Open Provinciale Voorronden. Reken daar nog bij de meer dan 30 overwinningen op Interclubwedstrijden en dan weet je dat men van een geslaagd seizoen mocht spreken.

Bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vindt men een aanbod van recreatie turnen, Hiphop tot competitie gymnastiek (toestelturnen, Trampoline en Tumbling) en van jong tot oud aan zeer democratische prijzen. Uiteraard blijft Corpus Sanum zich inzetten voor personen met een beperking, die welkom zijn bij de G-groepen (dans en gym).

De Zumba-groep gaat zijn 5de seizoen in en wie al is komen meedoen weet dat het van goede kwaliteit en voor een zacht prijsje is. De groepen van Herentals zijn bijna allemaal ondergebracht in de accommodatie van het stedelijk Sportcomplex Vossenberg. In Morkhoven gaan de lessen door in de turnzaal van de basisschool "De Wegwijzer". Corpus Sanum beschikt over 40 bekwame lesgevers, waarvan de meeste nog elk jaar bijscholingen volgen. Talenten uit de recreatieve groepen kunnen op het einde van het seizoen deelnemen aan talententesten. Wie hieruit wordt uitgekozen krijgt een kans, maar is geen verplichting, in een wedstrijdploeg.

Voor meer inlichtingen kan men terecht vanaf maandag 11 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be . Het uurrooster is ook verschenen in het weekblad "De Postiljon".