Lier moet in de toekomst een belangrijk knooppunt van het fietsostradenetwerk van de provincie Antwerpen worden en daarom werken de provincie, de stad Lier en de Vlaamse overheid de komende jaren aan een fietscomplex aan het station van Lier, met een tunnel onder de Lierse ring (R16) en een fietsbrug over de spoorlijnen richting de noordzijde van het station.

Vlaanderen investeert er 4 miljoen euro in, de provincie verzorgt de verbinding met de Hockeyweg en de stad zorgt voor de aanrijhelling van de fietsostrade F16 vanuit Lint.

Vanuit Lier moeten er in de toekomst fietsostrades vertrekken in alle windrichtingen. Momenteel bereidt de provincie de aanleg van de fietsostrade F11 naar Antwerpen voor, meer bepaald tot aan het station Antwerpen-Berchem.

Naar Mechelen kan je al rijden via het jaagpad langs de Nete via Duffel. De F16 naar Lint moet nog de R16 en spoorlijnen zien te overwinnen. Ook naar Herentals en Aarschot staan nog fietsostrades gepland, al zitten die projecten nog in een onderzoeksfase.

"Op slechts 30 minuten zal je van Antwerpen naar Lier kunnen fietsen", zegt provinciaal gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). "De provincie Antwerpen heeft bovendien al ontwerpers aangesteld die samen meer dan 80 kilometer aan fietsostrades aan het ontwikkelen zijn."

Het project rond het station van Lier, dat de "fietsdraaischijf" van de regio moet worden, wordt aan de bewoners voorgesteld tijdens een info-tentoonstelling op maandag 19 juni 2017 tussen 17 en 21 uur in sporthal De Komeet. (Belga)