De populariteit van triatlon zit wereldwijd in de lift. Woensdagavond presenteerde DOMO-SCOTT in de gebouwen van DOMO aan Dompel Herentals hun splinternieuw triatlonteam.  Opvallend sympathieke Belgisch kampioen Pieter Heemeryck (26) heeft hoge internationale ambities : ' 'k Ben Belgisch kampioen triatlon op de middellange afstand en sprint afstand en vice-Belgisch kampioen op de Olympische afstand.

In mijn carrière won ik alle belangrijkste nationale triatlons zoals Knokke, Brugge, Brasschaat en Antwerpen en ieder jaar steevast een medaille op een BK. Internationaal werd ik 4e in de Ironman 70.3 in Lanzarote & de Challenge Mallorca en veroverde een bronzen medaille op het EK Ironman 5150 in Zurich.

Ik focus mij nu op de middellange afstand. Mijn grote doel is meestrijden met de allerbesten in de Ironman van Hawaii.  Bij het trainen loopt altijd m'n trouwe hond Scott mee.  Dat is een echte supporter pur sang.

Ik heb ook een unieke gezondheidsconsulente : Liesbeth Leysen, de vrouw van DOMO CEO Wim De Voeght.  Die geeft me professioneel advies qua voeding en alles wat nodig is voor een topsporter.

Mijn grote hoofddoelen voor 2016 : 

-Podium op een high-profile Ironman 70.3
-Top 6 op het ETU EK halve afstand in Walchsee-Kaiserwinkl (Oostenrijk)
-Top 12 op het ITU WK lange afstand in Oklahoma (USA).'


DOMO CEO Wim De Voeght : '30 jaar DOMO en ons DOMO-SCOTT-SENNHEISER triatlonteam = samen sterk in topsport'

Enthousiaste Wim De Voeght onderstreept : 'DOMO sponsort al enkele jaren AC Hulshout, met de bekende trainer Robert Dewit.  Ons doel blijft podiumplaatsen behalen in binnen- en buitenland, ook in China vb. in Hefei en Xiamen.

Met Belgisch kampioen Pieter Heemeryck hebben we een topper in huis gehaald waarmee we nog veel nationale en EU-prijzen gaan pakken, samen met de ontembare inzet van ons hecht team gaat dat perfect lukken  We gaan er samen voor, stap voor stap!', besluit DOMO CEO Wim De Voeght.

Leden Domo Scott Triatlonteam:  Liesbeth Leysen, Frone Wouters, Sander Heemeryck, Thomas Derboven, Evi Vande Walle, Kaat Van Eynde, Pieter Heemeryck, Wim De Voeght.

Foto's Sonja Abrams.

Tekst : Guy Verellen / NNieuws.