Voormalig basketter Steven Van den Heuvel (39) uit Noorderwijk trok na zijn carrière bij HBBC de fietsschoenen aan. Hij fietst nu wekelijks rond de 200 km. Meer nog, die 200 km per week laat hij sponsoren in het kader van het pas gestarte project Cycling for Autism. Steven Van den Heuvel wil met het project geld in te zamelen voor de Vlaamse Vereniging Autisme. Van den Heuvel wordt elke dag geconfronteerd met autisme, al is het woord geconfronteerd al zwaar uitgedrukt, Steven wil autisme immers meer bespreekbaar maken. In België zijn er 600.000 autisten en er komen er elke dag 600 bij.

Erkenning Van Deurzen

Op 19 mei fietste Steven van Noorderwijk naar het kabinet van Vlaams minister van Gezondheid Jo Vandeurzen (CD1V). Van den Heuvel mocht er zijn project uitleggen en de minister hoopt stilletjes dat Steven in de Kempen mee de kar rond autisme helpt trekken.

Sponsoring

Steven wil voortaan elke km die hij fietst laten sponsoren. Je kan hem per km sponsoren, per week, elk voorstel is welkom. In het najaar plant hij een groter evenement. Wie 40 euro of meer sponsort krijgt een belastingsvoordeel.

Geld storten doe je rechtstreeks aan de Vlaamse Vereniging Autisme, Groot Begijnhof 14 in 9040 Gent. Je stort rechtstreeks aan deze vereniging op reknr. BE620012 3812 3861 met vermelding Gift Cyclingforautism/Steven Van den Heuvel.

Je krijgt meer info op de facebookgroep 'Cyclingforautism'.

De volgende dagen gaan we verder in op het knappe project/initiatief van Steven.