Het gemeentebestuur waarschuwt alle inwoners voor de gevolgen van de beslissing van de stad Geel voor het busvervoer van De Lijn tussen Mol en Geel. Doordat Geel het derdebetalersysteem eenzijdig en zonder onderling overleg heeft stopgezet, beperkt de korting zich sinds juli tot ons eigen grondgebied. De maatregel treft dus ook de talrijke busreizigers uit onze gemeente die frequent de verbinding maken met Geel.

De gevolgen voor de busreizigers zijn niet gering. De facto geldt de korting nu enkel voor busritten die volledig in onze eigen gemeente plaatsvinden. Wie met deze ‘kortingkaart’ toch naar Geel rijdt, zal een opleg moeten betalen. Wie met deze kaart naar een andere gemeente rijdt, riskeert bij controles van De Lijn sancties. Ook vroeger was dit het geval.

 

Zonder enig overleg

Het gemeentebestuur betreurt vooral het feit dat Geel deze beslissing heeft genomen zonder enig overleg. Het gezamenlijke project startte in 2000. Bedoeling was om inwoners van beide gemeenten korting te geven op busritten die beperkt bleven tot Mol en Geel. Doorheen de jaren voerde De Lijn verschillende aanpassingen door. Telkens vond er overleg plaats met Geel over hoe gezamenlijk de regeling bij te sturen. Het verwondert ons dan ook dat deze drastische beslissing werd genomen zonder voorafgaand overleg.

Aangezien er voor het opzeggen van deze overeenkomst met De Lijn opzegtermijnen gelden, kan het gemeentebestuur niet onmiddellijk de huidige regeling bijsturen. Het gemeentebestuur overlegt de komende weken met De Lijn om het contract voor het derdebetalersysteem op te zeggen of aan te passen aan de nieuwe situatie. Voor het gemeentebestuur omvat de volledige derdebetalersregeling een jaarlijkse investering van 42 000 euro.

Meer info:

De Lijn Info, 070 220 200

 

Verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be