Straatjeskermis Wiekevorst heeft ook dit jaar een sterke affiche. Van vrijdag 5 tot dinsdag 9 augustus zal de feesttent in de Louis Van Bauwelstraat weer the place to be zijn voor jong en oud, georganiseerd door de Kon. Fanfare Onafhankelijkheid.

Jos Verwimp : 'Dit worden weer 5 dagen waar iedereen weer iets zal vinden waar hij/zij zich kan in vinden.  Vrijdag 5 augustus is een dag speciaal voor de jeugd.
Met de toepasselijke naam 'Den Aftrap' zetten ze alles op alles om er direct een schot in de roos van te maken! Met Yves Segers, live-optreden van pIE p. KLEIN en de Gestapo Knallmuzik wordt de kermis ingezet met een ware Midsummer Après Ski Party.

Op zaterdag 6 augustus is het de beurt aan de ondertussen, niet-meer-weg-te-denken Comedy Avond, waar iedereen een lekker diner aangeboden krijgt met nadien de comedians die dit jaar ook weer zullen zorgen voor de extra vrolijke noot tijdens de kermisdagen.

In het kader van een Belgische avond zullen Bas Birker (gekend van de eerste editie en jawel, een Nederlander, woont België), Han Solo (ja, die met zijne bandana) en MC Sven Hardies zorgen voor enige schaterlach onder de aanwezigen. Inschrijven kan via straatjeskermis@hotmail.com per tafel van 8 personen, voor de democratische prijs van 320 euro per tafel (aperitief, 3-gangenmenu & 2 flessen wijn per tafel incl.). Inschrijven is de boodschap.

Zondag 7 augustus wordt bekeken als dé kermisdag waarop iedereen met de ganse familie een bezoekje brengt aan de verschillende kramen. Tijdens de kermis kan je gezellig iets komen drinken in de tent of op ons terras met exclusief uitzicht op de kermis.

De kindjes kunnen zich amuseren door deel te nemen aan onze tekenwedstrijd (altijd prijs), hun beentjes los te smijten met de dansinitiatie door danscentrum Movere, op ons springkasteel,... terwijl de ouders hun dorst kunnen laven. 's Avonds wordt deze dag afgesloten door de enige échte Bobby Prins (20.00 u), gevolgd door een live-optreden van coverband Kirri's Way Back die afsluit in ware 80's/90's-style.

Omdat we vinden dat de kermis moet gevierd worden door alle leeftijden, zullen op maandag 8 augustus de senioren onder ons worden verwend met een optreden van Marc Dex en Anita en uiteraard ons eigenste bandje, namelijk De Löfer Echo's. Dit optreden in combinatie met een stuk taart en een kop koffie/thee voor slechts 9 euro (8 euro vanaf 10 personen), kan niet anders dan een gezellige namiddag opleveren. Deze vangt aan vanaf 13.00 u. Ook hier kan men reeds inschrijven via Jos Verwimp, Herenthoutseweg 13, 2222 Wiekevorst, 014/26 03 59 of via straatjeskermis@hotmail.com.

's Avonds is het dan de avond van de vrijwilliger. Wij komen samen voor een uitstap naar onze leden herbergiers om 19.00 u. Alle muzikanten, ook alle jongeren die in het jeugdorkest spelen worden verwacht met hun instrument. Ook al onze leden zijn uitgenodigd mee op te stappen.

Nadien worden alle helpers en helpsters, bij welke fanfare activiteit ook, getrakteerd op een bakje fritten. Daarom nodigen wij alle muzikanten (aankomende jeugdmuzikanten, jeugdorkest en groot orkest), alle helpers uit om hen te danken voor al de geleverde inspanningen.

En, Last but not least, sluiten we de kermis af op dinsdag 9 augustus met dé Nacht van Wiekevorst waar huis-DJ Db All Music en talenten van eigen bodem, namelijk dj crazy bacru ft. Mc il capitano en Milano ervoor zorgen dat het weer een jaar wordt om nooit te vergeten.'