Het dooit te langzaam en de kans is groot dat er nog aanvriezende motregen valt. 'De wegen en de voetpaden blijven daardoor gevaarlijk glad. In het zuidoosten van het land kan dit gevaar voor gladheid aanhouden tot zondagochtend', aldus het KMI.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zijn druk in de weer om de banen zo ijsvrij mogelijk te maken.

Zondag hangen er vaak lage wolken en kan er nevel of mist hangen. In de namiddag verandert er weinig al kan er her en der een opklaring tevoorschijn komen. Maxima rond 8 graden aan zee, 4 à 5 in het centrum en 1 à 3 graden in de Ardennen.  's Avonds en 's nachts is het zwaarbewolkt met soms wat motregen en in de Ardennen enkele sneeuwvlokken. Minima van 2 tot 5 graden in Vlaanderen tot 0 à -3 graden in de Ardennen.

Maandag verloopt zwaarbewolkt, eerst is het droog maar in de late namiddag of avond valt er regen. In Hoog-België is dat sneeuw. Het wordt zo'n 5 graden. Tijdens de daaropvolgende nacht trekt de neerslagzone van west naar oost door het land en in de Ardennen en zeker in Hoog-België kan het glad worden door sneeuwval.

In zowat alle gemeenten werd er volop preventief gestrooid en de strooiacties zullen ook de rest van de nacht en vrijdagochtend opgevolgd worden.