Op zondag 28 mei is het groot feest in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Kom tussen 13 en 17 uur zeker langs voor een gratis bezoek. Bewonder de prachtige werken van de tentoonstelling 'Veertig keer Smits' en neem deel aan een gratis rondleiding. Maak je eigen Smitsbuttons of woon een etsdemonstratie bij. In de museumtuin ontpopt zich de pop-up bar Malvina, altijd leuk voor een gezellige babbel bij een lekker drankje.

Activiteiten

> Gratis rondleiding: 14 uur
Bezoek de expo 'Veertig keer Smits' met een gids en ontdek alle ins en outs van Smits, zijn leven en de veertig kunstwerken.

> Smitsbuttons maken: 13 - 17 uur
Kinderen mogen toffe Smitsbuttons maken met daarop een illustratie van Smits' werk. Per button betaal je 1 euro. Kies een mooie afbeelding en ga aan de slag!

> Gratis demonstratie etsen: 14 – 15 uur of 16 – 17 uur
Benieuwd naar hoe een ets gedrukt wordt? Welk materiaal hiervoor gebruikt wordt? Woon dan zeker deze demonstratie etsen bij. Na deze professionele uitleg heeft het etsen voor jou geen geheimen meer.

> Pop-up bar Malvina: 13 – 17 uur
In de museumtuin van het Jakob Smitsmuseum ontpopt zich de pop-up bar Malvina. Altijd leuk voor een gezellige babbel bij een lekker drankje.

40 jaar Jakob Smitsmuseum – 40 keer Smits
Het Jakob Smitsmuseum bestaat 40 jaar. Dat viert het museum met Smits. Heel veel Smits! Benieuwd naar de overige activiteiten van het feestprogramma '40 jaar Jakob Smitsmuseum – 40 keer Smits'? Surf dan naar www.jakobsmits.be/agenda.

Meer info: Jakob Smitsmuseum, 014 31 74 35, info@jakobsmits.be, www.jakobsmits.be