Sunrise en Sunsetfestival, georganiseerd in Domein De Lilse Bergen in Lille, werden genomineerd voor de European Festival Awards in de categorie “medium sized festival”.   Deze awards worden jaarlijks in januari uitgereikt tijdens de Eurosonic Conferentie in Nederland en zijn een organisatie van YOUROPE (European Festival Association) en Virtual Festivals Europe. Het is een erkenning voor de beste Europese festivals die werden georganiseerd in het afgelopen kalenderjaar 2014 met als doel het stimuleren van de grote diversiteit van deze festivals.

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. De muziekconferentie is jaarlijks uitverkocht en trekt ruim 3.200 bezoekers waaronder 400 afgevaardigden van internationale festivals.

In deze categorie waren het Melt-festival in Duitsland en het Balaton Sound Festival in Hongarije de winnaars in de afgelopen jaren. Het enige Belgische festival dat tot nu toe in deze categorie met de hoogste eer mocht gaan lopen was het Dour Festival in 2009.  Tomorrowland werd in 2012 nog als beste Europees festival bekroond in de categorie “Major” festivals.

De organisatie van zowel Sunrise en Sunset festival benadrukt dat ze het een eer vinden om kans te maken op deze titel. Samen met ondermeer Les Ardentes en De Lokerse feesten staan ze op de longlist voor deze Award.

De eigenzinnigheid waarmee zowel Sunrise en Sunset festival aan een eigen identiteit werken, wordt hiermee in de verf gezet. Een duidelijke strategie om een wij-gevoel te bekomen, wordt erg gewaardeerd. Een prachtige locatie, een evenwichtige programmatie met een focus op kwaliteitsvolle Dancemuziek en een zeer betaalbare inkomprijs maken dat meer dan 20.000 mensen hun weg vonden naar het tweedaagse Sunrise festival en meer dan 15.000 mensen afzakten naar het Sunsetfestival wat meteen zijn status als afsluiter van de festivalzomer alle eer aan deed. De aandacht aan het nieuwe muziekfenomeen “hardstyle” met een apart podium wordt tevens zeer gewaardeerd door de festivalbezoeker.

Ook wenst de organisatie iedereen te bedanken voor het blijvend vertrouwen dat werd gegeven aan het Sunrise festival dat eerder dit jaar even een woelige periode meemaakte na een faillissement maar er toch in slaagde, dankzij de steun van zovelen, om er een waanzinnig feestje van te maken.

U kan uw publiek oproepen om te stemmen voor Sunrise en Sunset festival want dit vormt een belangrijk criterium binnen de toekenning van de Award. Op onderstaande link kan men zijn of haar stem uitbrengen.

http://eu.festivalawards.com/