Sport kan toch mooi zijn. De Grote Markt in Herentals was volgelopen, nog meer volk dan dinsdag, en die supporters werden voor aanvang van de wedstrijd opgewarmd door de Braziliaanse muziek en danseressen.

Prima sfeer en die zwol nog aan nadat eerst de Wim van den Beiaard (den Hazard van Hertals) een bal in het publiek trapte en daarna Dries Mertens (enorm populair) enkele kansen forceerde.

Een korte signaalpanne van Belgacom kon de sfeer vlak voor de rust niet temperen. Het euvel was snel opgelost en het was nog 0-0. Toen de Belgen in de 2e helft stroever gingen spelen en de Russen kansen kregen was het zelfs stil op de Grote Markt. Tot Origi en Mirallas invielen en Hazard zijn duivels ontbond. De Grote Markt ontplofte toen Origi de 1-0 maakte en een 2e keer toen het eindsignaal klonk.

Donderdag is er opnieuw groot scherm op de Grote Markt in Herentals. De wedstrijd van België tegen Zuid-Korea moet dan het orgelpunt vormen van een knappe braderijdag.

Extra kinderzone

De organisatoren van Hertals Sjot Mee, de zeven kroegbazen van de Grote Markt, hadden speciaal voor de kinderen een zone tussen de nadars en het podium voorzien. Tijdens de rust werden de kleinste (of zijn het de grootste?) supporters van de Rode Duivels nog vergast op een gratis frisdrank. Iets was door iedereen gesmaakt werd.