De organisatoren van Herentals Fietst hebben een pak regionale talenten vastgelegd : Sean De Bie (Herentals), David Boucher (Limburg), Stijn Steels (Westerlo), Corné Van Kessel (Noorderwijk), Frederique Robert (Mol), en  Rob Peeters (Mol).

"Zoals steeds willen wij in Herentals een brede mix aan renners in ons criteriumpeloton", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. "Naast de evidente grote namen, willen wij vooral renners uit de regio aan de start. Zo willen we hen de kans geven om eens samen met de grote namen uit het vak te rijden . Daarnaast mikken wij elke jaar op een breed aanbod aan veldrittoppers.

Hoe kan het anders voor een organisatie waar drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken mee het peloton samenstelt? Bovendien: de Kempen zijn nu ook eenmaal het Mekka van de veldritwereld."

"Deze eerste reeks contracten bewijst dat we trouw blijven aan onze regionale roots. Naast deze zes renners, zijn er nog een tiental Belgische renners aan wie we al een voorstel deden. Van hen hopen we ook spoedig een bevestiging te krijgen."

Eerste wereldtopper Nys

Gisteren liep ook de bevestiging binnen dat Sven Nys aan de start van het Boretti na-Tourcriterium staat. "Sven stond dit jaar bovenaan ons verlanglijstje", bekent mede-organisator Bart Timperman. "Het is namelijk de laatste keer dat we Sven bij ons aan de start kunnen verwelkomen.

Zoals bekend organiseert hij op 5 en 6 maart in het Sportpaleis zijn afscheidsfeest. Wij hopen natuurlijk dat hij in zijn laatste actieve winter nog veel zal laten zien. Dus kunnen we moeilijk nu al van een afscheidswedstrijd spreken. Maar voor ons is deze deelname wel de laatste. We denken dat ons publiek daarom zijn aanwezigheid nog meer dan anders zal appreciëren.

Wij zijn heel blij dat we hem mogen ontvangen. Tenslotte is Sven zonder discussie een wereldtopper en zo mogelijk de beste veldrijder ooit."

Froome rijdt in Mechelen, wat met Sagan ?

Geletruidrager Chris Froome kondigde al aan dat hij het na-Torucriterium van 1 augustus in Mechelen rijdt. Volgens de Mechelse organisatoren rijdt Peter Sagan geen criteriums. Maar in Mechelen zijn ze blijkbaar nog nieuw in het wereldje. Want Sagan rijdt samen met Froome het criterium in Aalst en Lommel. De criteriumdans weet je...