Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. Deze vinden ze bij ambachtelijke ondernemers met het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële.

Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

't Heuninghof, spontane HIB

Wie zoekt naar een hartelijke ontvangst en spontane gastvrijheid, moet bij 't Heuninghof zijn. Chantal Nuyts neemt je mee in haar wereld van lekkernijen. In het ijsassortiment vind je naast de gangbare smaken ook enkele buitenbeentjes: Honingijs, Mojito-ijs, Tiramisu-ijs... De yoghurt wordt nog maar sinds dit jaar verkocht; de rijstpap, de ijstaarten en de chocomousse zijn al langer gegeerd door hun klanten. "Bij alles wat we maken is het zeer belangrijk dat de producten van hier in de streek komen; we proberen zoveel mogelijk samen te werken met andere producenten uit de buurt," legt Chantal uit, "bovendien proberen we elk jaar iets nieuws uit: een nieuw product, een nieuwe smaak... Dat houdt ons wakker!"

Reeds 3 jaar is 't Heuninghof aangesloten bij Pure Kempen.