Ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan pakt 't Vleesboerke/Agora Culinair uit Herentals met een immens feest uit.  Maandagavond 12 september nodigen Mario en Peggy Vleugels méér dan 1.000 gasten uit in golfclub Witbos voor een verrassingsfeest.

"Hiermee willen we medewerkers, klanten en leveranciers bedanken voor de unieke samenwerking", zeggen broer en zus Vleugels.

"Op zo'n verjaardagen neem je de tijd om eens stil te staan", zegt Mario Vleugels. "Dan besef je pas dat je ongelooflijk dankbaar moet zijn. Ik denk hierbij in de eerste plaats aan mijn beide ouders die de zaak uit de grond stampten. Maar ook aan mijn grootvader die de voorloper van 't Vleesboerke oprichtte. En aan mijn zus Peggy, die al die jaren samen met mij ons bedrijf heeft gestuurd."

Fatale brand in 1996 aan Lierseweg
De bleef niet van onheil gespaard. Op 11 april 1996 brandde het bedrijf helemaal af. Mario Vleugels: "Toen ze nog nablusten, installeerden wij al een soort crisiscentrum in de living van mijn ouders. We kochten snel een paar computers en we waren weer vertrokken. Een paar uur na de brand waren al onze leveranciers al opgebeld dat ze de dag erna zeker moesten leveren.

Ook al wisten we toen nog niet waar. Ook onze klanten werden verwittigd dat ze zich geen zorgen moesten maken. We zouden hen tijdig leveren." "Op Wolfstee vonden we een magazijn dat nog vol meubels stond", herinnert Peggy zich. "In de nacht na de brand maakten we dan dat magazijn helemaal leeg. De ochtend daarop stonden er een 8-tal diepvriescontainers met generatoren."

Eerder, in 1993, lag 't Vleesboerke aan de basis van Resto-Frit, een samenwerking van 13 familiebedrijven waarmee betere condities konden worden verkregen bij de fabrikanten. "Binnen de samenwerking kon ik ook gaan denken over gezamenlijke concepten. Zo startte in 1994 de Smullbox, in samenwerking met het toen nog piepkleine bedrijfje rond Samson en Gert. Een geniale vondst die 22 jaar later nog steeds toprecettes oplevert."

In 2000 verhuist 't Vleesboerke naar de nieuwe bedrijfsgebouwen in de Grensstraat in Herentals. In 2006 werd de naam Agora Culinair gelanceerd. Mario Vleugels: "We evolueren steeds sneller in de richting van de meer culinaire horeca. Ook de snackwereld verbreedt het aanbod in een meer culinaire richting. Dat maakt dat de naam 't Vleesboerke eigenlijk de lading al lang niet meer dekt.

Een naam als Agora Culinair is veel correcter en sterker. We gebruiken die naam steeds nadrukkelijker, en 't Vleesboerke steeds minder."