Van dinsdag 10 november tot en met woensdag 18 november zwaaien de deuren van het atelier van Tabula Rasa in de Schoolstraat in Herentals open voor het vredesproject CWxRM (ComingWorldRememberMe). Ook de CosmoGolem komt naar Herentals. Kinderen schrijven hun vredeswens op een papiertje en kunnen die vredeswens in een klepje van het hart van de CosmoGolem steken.

De CosmoGolem is een project/kunstwerk van kunstenaar Koen Vanmechelen. De CosmoGolem is een 4 meter hoge houten reus. Hij weegt 1500 kg. De CosmoGolem krijgt waarschijnlijk een plaats aan de ingang tot het plein van het cc 't Schaliken. Van Mechelen werkt ook mee aan het project CWxRM.

600.000 vredesbeeldjes voor 600.000 gesneuvelden

In het kunstenproject CWxRM waaraan Tabula Rasa meewerkt hoopt de vzw Kunst op vier jaar tijd 600.000 vredesbeeldjes uit klei te laten maken. Die worden dan later gebakken en krijgen binnen vier jaar een plek op het provinciedomein De Palingbeek in Ieper.

Tabula Rasa ging voor Herentals de uitdaging aan om mee te werken en engageerde zich voor 400 beeldjes. De respons op hun actie om peters en meters voor de beeldjes te vinden is enorm. Tot nu toe willen 1248 Herentalsenaren een beeldje uit klei maken. Je kan de beeldjes maken in het atelier van Tabula Ras in de periode van dinsdag 10 november tot en met woensdag 18 november.

Aan elk beeldje komt de naam van de maker gekoppeld aan de naam van een gesneuvelde. Om het aantal van 600.000 beeldjes te bereiken moeten tot in 2018 per dag 400 beeldjes gemaakt worden. Baksteenfabrikant Wienerberger levert de klei en bakt de beeldjes. In de kunstenateliers zoals die van Tabula Rasa worden de beeldjes gekneed.

Je kan peter worden van een beeldje voor 5 euro. Hiervan is 2.5 euro als kostprijs en gaat 2.5 euro naar een goed doel. Meer info om deel te nemen krijg je bij Annie Peeters, 0496-79 45 21, tabula.rasa@telenet.be of anniepeeters1953@hotmail.com of op www.comingworldrememberme.be.