Op 31 maart kan je in Nijlen naar een concert van Tails Blue. Voor Jan en Luc Van Dessel en Wim Wouters gaat het om een heus reünieconcert.

Jan (57) en Luc (55) uit Herentals begonnen met muziek toen ze 14 en 16 jaar waren.

Tails Blue maakte naam en faam in het blueswereldje mocht de groep optreden in de voorprogramma's van Normaal en Thin Lizzy.

In 1994 stopte de groep.

Nu is er de reünie.

Tickets zijn te koop aan 9 euro. Ze zijn te verkijgen bij De Molen, Sound, Papyrus, en 't Hoekske in Nijlen.

Het reünieconcert is op 31 maart in de Gildenzaal in Nijlen.

CV Tails Blue
18 jaar geleden hield de beste prog-rock & rockband der lage landen ermee op.
 
Opgericht eind jaren ’60 en vele naamsveranderingen (Tails, The Tails Blues, ..) en bezettingen later, stond eind jaren ’70 een band op met de naam : TAILS BLUE.
 
Deze formatie rond de broers Jan en Luc Van Dessel werd vergeleken met RUSH en dit vooral door de virtuositeit van de muzikanten van Tails Blue .
Jan kreeg zijn eerste drumset op 12 jaar en Luc was 9 toen hij al Jimi Hendrix-allures had, de buren in Kloosterheide Kessel praten na 30 jaar nog over Van Dessel-clan.
 
Op jonge leeftijd wonnen zij verschillende concours en deden voorprogramma’s voor The Pebbles en The Wallace Collection, die wereldhits hadden gescoord.
 
Tails Blue was een begrip in de prog-rockscéne en na 18 JAAR komt de band nog éénmaal samen voor een uniek live concert met alle toeters en bellen. De originele keyboardman kan er deze keer niet bij zijn, maar wordt vervangen door Dominik Vannuffelen, keyboardman van ‘Undercover’.
 
Wat kan u verwachten op 31/3 in Nijlen :
- Het beste uit het Tails-repertoire, aangevuld met het betere coverwerk door vele gast-artiesten:
- Supporting act  "Chris  Verstappen (Stappie)" met een instrumentale set.
- Special Guest  is de rock-coverband " Undercover".
 
Tails Blue was hét Belgische voorbeeld voor 100-en jonge metalbands in de jaren 80, die opkeken naar de virtuositeit en professionalisme van de band.

Foto Van the Man / N.