Van 8 tot 17 juli presenteren de Merode Ondernemers vzw (dMO) het 1e Tapasfestival voor het gemeentehuis van Westerlo. Elke dag proef je andere gerechtjes, hapjes, bieren en zoetigheden uit de Merodestreek.

Voorzitter Dominique Brokken vzw dMO : 'Lokale koks en producenten maken tapasschoteltjes met ingrediënten van bij ons. Wat denk je bijvoorbeeld van een pastabordje met vlees en kruiden van de lokale boer? Of een veggie wrap met geitenkaas? Of een minifrietje met stoofvlees op basis van een streekbiertje?

In het retrocafé Chez Jeanneke, genoemd naar gravin Jeanne de Merode, kun je achterover leunen in een luie stoel met een lokaal biertje, vruchtensap, wijn of cocktail. Dagelijks zijn er optredens, straattheater, film of ravotgelegenheid voor de jongste bezoekers.

Je kunt ook de streek verkennen met de fiets, te voet of te paard. Er zijn verschillende routes uitgetekend, met gids of op eigen tempo.
Het hele programma vind je op www.demerodeonline.be/tapasfestival - wekelijks wordt het aanbod aangevuld,' besluit een enthousiaste voorzitter Dominique Brokken  vzw (dMO).

Lekker bourgondisch met lokale tapas
Het opzet van het tapasrestaurants is tweeledig:
- Elke dag 3 nieuwe tapas, bereid door een kok uit het merodegebied
- Aperitiefhapjes en desserts worden door lokale producenten uit het Merodegebied thuis bereid en ter plaatse verkocht

Taparestaurants

De horecazaken (koks) die 1 of 2 dagen het bereiden van tapas ter plaatse op zich zullen nemen : Torenhof, Westerlo; Gerust Geweten, Geel; Diverso, Westerlo; Bar Jardin, Westerlo; Welcome Home, Laakdal; Hotel Geerts, Westerlo;
Hoeveslagerij Ter Hees, Zelem.

Muziek en andere knotsgekke animatie

Tijdens het TAPASFESTIVAL trachten ze je ook mee te nemen in de muzikale geneugten van het gebied de Merode  : concerten van

KASTAAR, vrijdag 8/7, 20u30
BRASS-AUX-SAXES, zondag 10/7, 17u
LADY & THE LORDS, vrijdag 15/7, 20u30
PAPA MOJITO, zondag 17/7, 14-21u.

Guy Verellen / Van the Man / NNieuws