Een van de markante figuren uit de voorbije 100 jaar parochieleven in Sint-Jozef-Olen was ongetwijfeld Tavie Van Hoof. In Olen werd ze zondagnamiddag schitterend gestalte gegeven door Riet Smits.

Tavie's man was bij een auto-ongeval om het leven gekomen, maar met de hulp van haar vele vinnige kinderen slaagde zij er in om een indrukwekkende bedrijvigheid aan de dag te leggen. Een deel van wat zij op de tuinderij naast het huis kweekte, verkocht ze in haar winkel. Een ander deel laadde zij op een handkar en deed er de hele cité plus de steenweg mee af. Ze had ook een krantenronde en verkocht ook haring.

Vroeger werden deze handelaars geregeld gecontroleerd door de gendarmerie. Eén van de Herentalse gendarmen - den gouden tand- kwam ten gepaste tijde kijken of al de aangeprezen goederen wel geprijsd waren. Ook de gewichten werden nagezien of deze wel geijkt waren. Tavie durfde wel eens van haar grondgebied afwijken om zo richting Herentals te trekken, wat ze zeker niet mocht. Doch aan deze stelregel veegde ze haar voeten. Ze repliceerde hierop met 'Baeteke mee zenne kreem komt toch ook overal en daar zegde niks tegen' en de zaak was voor haar afgehandeld.

Speciaal voor Nnieuws kwam Tavie achter haar groentenkar vandaan om haar schoon lijf en hare vis te laten zien...