De Hulpverleningszone Taxandria heeft kapitein Luc Faes aangesteld als zonecommandant. Luc Faes is geboren op 27 november 1963 en woont in Kasterlee. Hij is industrieel ingenieur en heeft 17 jaar ervaring als dienstchef in het korps van Kasterlee. Hij geeft les aan de brandweerschool, is ondervoorzitter van de BVV (Brandweervereniging Vlaanderen) en werd de afgelopen jaren deeltijds gedetacheerd naar de FOD Binnenlandse zaken waar hij gedurende bijna een jaar de directie operaties aanstuurde die de Civiele Bescherming omvatte, bestaande uit 600 personeelsleden aangevuld met 450 vrijwilligers.

"Luc Faes heeft dus heel wat ervaring in huis in het aansturen en organiseren van grote organisaties en dat zal hem ongetwijfeld van pas komen om onze nieuwe zone uit te bouwen," zegt Ward Kennes, voorzitter van HVZ Taxandria. De zone omvat 12 gemeenten en meer dan 400 personeelsleden. De aanstelling gaat in op 1 juli 2015.

Op heel wat plaatsen in het land heeft de aanstelling van de zonecommandanten tot juridische betwistingen aanleiding gegeven. " Er is veel onduidelijkheid over en kritiek op bepaalde artikels van het koninklijk besluit van 26 maart 2014 tot vaststelling van het functieprofiel van de commandant van een hulpverleningszone. In die zin kan ik niet uitsluiten dat ook wij nog met juridische verwikkelingen geconfronteerd worden" zegt zonevoorzitter Ward Kennes. "Maar in elk geval wil ik namens de 12 burgermeesters kapitein Faes van harte gelukwensen met zijn nieuwe uitdaging."