De Cultuurraad van Heist-op-den-Berg en de kwb-afdelingen van elke Heistse deelgemeente organiseren vanaf heden, samen met de gemeente Heist-op-den-Berg, een jaarlijkse wedstrijd.

De cultuurprijs wordt, al sinds 1991, uitgereikt aan een vereniging of een persoon uit Heist-op-den-Berg die een verdienstelijke prestatie heeft geleverd op gebied van cultuur over een langere periode. Jaarlijks worden er tegelijkertijd prijzen uitgereikt aan de beste inzendingen van de Opstel- en een Kortverhalenwedstrijd, in samenwerking met het Davidsfonds.

Dit jaar komt er een tekenwedstrijd bij voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Het thema ligt dit jaar voor de hand: “Wereldoorlog 1”.

De jongeren kunnen hun fantasie laten gaan. Neen, het hoeven niet altijd gesneuvelden te zijn die afgebeeld staan met dit thema, er kunnen ook leuke en grappige dingen aan gekoppeld worden. Zolang het thema ergens in de tekening terug te vinden is, is het ok. 

De kwb-afdelingen zijn niet aan hun proefstuk toe op het gebied van samenwerken, zij organiseerden immers al het bekende wandelcriterium ‘Den Toer van Heist’. Met deze tekenwedstrijd willen zij nu ook het jongerenpubliek aansporen om deel te nemen aan het kwb-gebeuren.

De wedstrijd start in november 2013. De tekeningen moeten binnengebracht worden vòòr 6 januari 2014 bij de plaatselijke kwb-afdeling of in het Cultuurcentrum in Heist-op-den-Berg. Deelnemen is gratis!

De genomineerden zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden en zullen worden uitgenodigd op de uitreiking op 11 april 2014.

Meer info: An Vertommen,Deskundige Cultuurbeleid, Kerkplein 15

2220 Heist-op-den-Berg

015 22 86 94

avt@heist-op-den-berg.be

www.heist-op-den-berg.be