Een pak klanten pikken het niet dat Telenet een prijsverhoging van 2 of 3 euro doorvoert, afhankelijk van welke diensten je als klant in huis hebt. Pakketten met internet en digitale tv worden 2 euro duurder, met telefoon erbij wordt dat zelfs 3 euro. De Facebookpagina "Telenet, wij willen geen prijsverhoging" heeft op geen tijd meer dan 11.000 likes en op de website iklaatmenietpluimen.be hebben al meer dan 10.000 mensen een petitie ondertekend tegen de prijsstijging. 

Initiatiefnemer Kurt Buysse en ook de deelnemers aan de petitie verwijzen onder meer naar het buitenland, waar het wel véél goedkoper kan. Een massa klanten reageren ook dat ze hun abonnement hebben opgezegd, of het gaan opzeggen. Dat kan overigens zonder kosten, want Telenet verbreekt eenzijdig het bestaande contract door een prijsverhoging door te voeren.

Buysse hoopt aan 100.000 handtekeningen te komen, waarmee hij dan naar Telenet zal gaan om duidelijk te maken dat al deze mensen graag zouden overstappen naar een andere operator. Als daar geen reactie op komt, wil Buysse zelfs met die petitie naar een concurrent gaan om te zien of daar wel een geste gedaan kan worden.