23 JUNI SMITS@NIGHT

Gratis toegang - 19.30 tot 22 uurLezingen uit de brieven van Smits om 20.15 en 21.15 uur en afsluiten kan met een drankje in café 't Voske.

ZATERDAG 24 JUNI

Boekenverkoop uit onze stock tegen spotprijsjes

ZONDAG 25 JUNI – SUNDAY@SMITS

Gratis toegang - Boekenverkoop uit onze stock tegen spotprijsjes - Gratis rondleiding met gids - 14 uur Smitsbuttons maken voor kinderen - Pop-up bar Malvina - www.cavino.euAuto's uit de tijd van Smits – oldtimers

Over de tentoonstelling :

We zijn erin geslaagd uit de grote musea (Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Groningen ...) prachtige werken van Smits te ontlenen. Werken die complementair zijn aan wat er is onze vaste collectie zit. En daarnaast hebben een aantal werken uit privébezit. Die zijn sinds de jaren 50 niet meer aan een groot publiek getoond.

Ter info: Het Jakob Smitsmuseum is een Vlaamse Gemeenschap erkend museum waarin het werk van Jakob Smits (1855-1928) centraal staat. Smits was/is een Nederlander, oorspronkelijk behorend tot de Haagse schilderschool, maar in 1888 is hij naar Mol-Achterbos gekomen aangetrokken door het weidse Kempense landschap.

Hij bleef er tot aan zijn dood in 1928. In die veertig jaar schiep hij een bijzonder omvangrijk oeuvre. In zijn Kempense landschappen en figuurstukken, bijbelse taferelen en portretten tast hij naar de ziel van de mens, naar de kern der dingen. Daarbij omarmt en overstijgt hij kunststromingen als het impressionisme, het symbolisme en het expressionisme.

De tentoonstelling loopt tot 16 juli.