Terra Nova: de zomer is vlakbij
Ontdek nu het programma op www.terranova2015.be, ticketverkoop vanaf 15 mei

Verrassende, avontuurlijke én betaalbare zomeractiviteiten dichtbij huis. Dat is de succesformule van Terra Nova. In deze 8ste editie serveert de provincie Antwerpen 21 activiteiten op 16 verschillende locaties met een mix van avontuur, familie, culinair, cultuur, workshop of overnachten. Van een inleefnacht in Peru, ezelcruise, bloemen eten, spoorfietsen in groep en pit kamperen tot een picknick op verrassende locaties en op expeditie met papa of mama. Studio Globo uit Antwerpen, Mie Maan in Herselt en Kamp C in Westerlo bieden voor het eerst een Terra Nova event aan. Je kan Terra Nova beleven tussen 1 juni en 28 september, ticketverkoop start 15 mei.

Acht jaar geleden startte de provincie Antwerpen met een uniek zomerprogramma: Terra Nova. De focus ligt op verrassende, avontuurlijke én betaalbare activiteiten dichtbij huis. "Vorig jaar bereikten we de kaap van 4500 deelnemers." vertelt initiatiefneemster Inga Verhaert. "Het is net dat tikkeltje anders dat het programma van Terra Nova zo uniek maakt. Dit jaar keren we ook terug naar onze eigen roots en bieden we vooral kleinschalige activiteiten aan waar je met het hele gezin van kan genieten."
Overnachten op de gekste locaties: boompit, spoorwegfort en Peru!

Terra Nova maakt van een avondje slapen een unieke belevenis. Deze editie kan je dat in Antwerpen, Duffel en Wuustwezel. Je kan opnieuw hangen in één van de 4 boompitten bij de Zusters Franciscanessen. Een spoorwegfort is dan weer het decor voor een avontuurlijke expeditie. Zelf vuurtje stoken, messen maken en boogschieten, een vlot maken, .. ideaal om de coolste mama of papa te worden. Nieuw dit jaar is het inleefatelier van Studio Globo waarbij je overnacht in een waarheidsgetrouw Peruaans dorp.

Gedeputeerde Inga Verhaert: "Studio Globo is al jaren partner van de Dienst Noord-Zuid van de provincie Antwerpen. Waar je normaal alleen in schoolverband kan deelnemen aan hun inleefateliers, gaan ze dit jaar voor het eerst met Terra Nova gezinnen onderdompelen in Peru, mét een overnachting en Peruaans eten erbij! Dit laat zien dat Terra Nova een echt labo is voor experimentele activiteiten. Vorig jaar hadden we Vlotkamperen. Dat was zo populair dat je hiervoor nu iedere zomer terechtkan in het provinciaal domein Zilvermeer."

Maar ook genieten van ... een heerlijke picknick of een boeiend verhaal

Maar het hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Onder de noemer 'Mand vol Proviand kan je van 1 juni tot 30 september een gevulde picknickrugzak bestellen waarmee je het uitgestrekte provinciaal groendomein Hertberg of de groene omgeving van de Merode in kunt trekken. In het provinciaal domein De Schorre in Boom combineer je de picknick met een ochtendwandeling. Op het hoogste punt van het domein bakken deelnemers hun eigen spiegelei boven een houtvuur. "Genieten van een picknick met het gezin is eenvoudig en geeft een heerlijk vakantiegevoel. Sinds enkele jaren kan je dit al in het Rivierenhof in Antwerpen en nu hebben we met Terra Nova andere oorden opgezocht nl. Herselt in de Kempen." aldus Inga Verhaert.

Luisteren of kijken naar verhalen in sfeervolle decors, ook dat biedt Terra Nova met zomervertellingen op de hooizolder in het Rivierenhof in Antwerpen, de ruilboekenkast in het Vrijboekpark in Mechelen of een film in het bos in de Hoge Mouw in Kasterlee. Tijdens de Nocturne Sweet 18 geven kunstenaars in Kasteel D'Ursel in Bornem een hedendaagse kijk op de decadente 18de eeuw.

Workshops voor creatieve duizendpoten

Voor echte doeners, zijn er de workshops voor jong en oud. Peuters kunnen een verhalenworkshop volgen in het Vrijbroekpark in Mechelen, kinderen kunnen strips beleven in het provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum, mensen met groene vingers worden imker of maken een gerecht met bloemen in het Arboretum in Kalmthout, avonturiers maken een yukonkachel in De Averegten in Heist-op-den-Berg. Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen doet voor de eerste keer mee met zomeractiviteiten. Zij zetten workshops Tadelakt en Lemen op het programma. Gedeputeerde Inga Verhaert "Met de workshops in Kamp C kijken we met andere ogen naar de zomer. Heel wat mensen gebruiken immers de vakantie om te klussen in huis. De provincie Antwerpen maakt dàt zelfs leuk door hen met Terra Nova te inspireren om duurzame en mooie technieken te ontdekken."

PRAKTISCHE INFO
Wanneer:
De activiteiten van Terra nova vinden plaats van 1 juni tot 28 september 2015

Meer info:

www.terranova2015.be, online vanaf 10 april 2015, tickets bestellen vanaf 15 mei

facebook.com/Terranova.zomer

twitter.com/TerraNovaEvents, #TERRANOVA15

instagram.com/terranovazomer

E terranova@provincieantwerpen.be