Er raken steeds meer gegevens bekend over de steekpartij op het voorkamp van KSJ Herentals in het Waalse Ochamps (Libramont). Er zou geen ruzie aan de steekpartij vooraf gegaan zijn. De dader handelde blijkbaar in een vlaag van waanzin. Het slachtoffer Maarten Maes was leider en zag het kamp helemaal zitten.

Op zijn facebookpagina poseert hij nog trots op de container van de stad Herentals. Die vervoert het kampmateriaal van de jeugdbewegingen naar de kampplaats en terug. De ouders van Maarten reisden direct na het nieuws over hun zoon af naar Libramont.

De dader, de 28-jarige kok van het kamp, wordt later nog onderzocht door een psychiater. Hij sloeg toe toen Maarten Maes in een hoek van het terrein een tent aan ht opstellen was. De dader verblijft in de psychiatrische vleugel van de gevangenis. Hij kon nog geen verklaringen afleggen.

De verslagenheid bij de rest van de leidersgroep is groot. Vandaag worden de leden ingelicht. Of er een vervangend kamp doorgaat of er een speldag wordt georganiseerd wordt later deze week duidelijk.

De leiding van de KSJ reageerde erg alert en kon zo het leven van Maarten redden.

Foto: Maarten Maes bij het inpakken van de goederen in de container van de gemeente