4 Ondernemen en IT van kOsh Collegestraat scoorde recent met een Sales Battle-project voor Agora Culinair ten voordele van de Damiaanactie

4 Ondernemen en IT is de vroegere 4e Handel van kOsh Collegestraat. De leerlingen krijgen niet enkel hun cursus te verwerken maar genieten een opleiding dicht bij het bedrijfsleven. In dat kader bezochten de leerlingen Agora Culinair en werd er een Sales Battle georganiseerd waarin groepjes leerlingen tegen elkaar uitkwamen. De winst die gemaakt werd tijdens het project schonken de leerlingen aan de Damiaanactie.

De leerlingen van 4Ondernemen & IT brachten een bedrijfsbezoek aan Agora Culinair/'t Vleesboerke, een familiebedrijf gevestigd in het industrieterrein in Herentals. Agora Culinair/'t Vleesboerke is een horeca groothandel maar ook particulieren kunnen er terecht in één van drie Cash & Carry's.
De leerlingen werden er verwelkomd door Mario Vleugels, zaakvoerder en vader van Maxime Vleugels uit 4OIT.
Hij vertelde over de geschiedenis van het bedrijf van 1976 tot nu en de werking van de verschillende diensten.  Van Tim Mertens, marketing manager, kregen de leerlingen toelichting over de 4 P's. Nadien loodste Peter Goossens (verantwoordelijke magazijn en receptie) hen door de verschillende magazijnen van Agora en vertelde hij op welke wijze de orderpicking gebeurt.
Na het bedrijfsbezoek werden de leerlingen getrakteerd op een hapje en een drankje in de Cash & Carry en werden ze gebriefd over het verkoopproject dat aan het bezoek verbonden was.

Er werd een werkelijke Sales Battle georganiseerd. De klas werd ingedeeld in vier verkoopteams. Elk team moest één product kiezen uit het assortiment van de Cash & Carry, een marketingplan opstellen en een break even analyse maken.

Na het nodige denkwerk werden er verkoopmomenten georganiseerd in campus Collegestraat. Eén week lang werden er ijsjes, chips, frisdranken en aardbeien verkocht! Het werd een echte concurrentiestrijd.

Uiteindelijk behaalde elke team een mooi winstcijfer. Maar het groepje van Lieve Adike, Maxime Vleugels, Tanée Kempenaers en Dorien Huysmans werd de absolute winnaar! De toekomst van Agora lijkt verzekerd.

De leerlingen van 4OIT schonken de opbrengst van hun project aan de Damiaanactie.
Leerkracht Gino Meeus : 'Wij willen graag Mario Vleugels, Tim Mertens en Peter Goossens bedanken voor de boeiende rondleiding en de kans die we kregen om met de leerlingen een verkoopproject uit te werken.'