In Danscenter Time-Out in Herentals zijn de topdanskoppels Ciccio Pecoraro-Jasmijn Van Jole (Nederland) en Kristof Reekmans-Joke Vogels (België) bezig aan de ultieme voorbereiding voor het WK standaarddansen dit weekend in de Wiener Stadthalle in Wenen. Hun ervaren coach is uitbater Guy Sas, zelf een gewezen topdanser.

“Dit WK is topsport op het hoogste niveau”, verzekert Guy. “De twee beste koppels van ieder land zijn present. Als onze twee koppels in Wenen tonen waar we in Herentals hard aan gewerkt hebben, zal ik tevreden zijn.” De Nederlandse kampioenen Ciccio (26) en Jasmijn (27) uit Terneuzen weten waar ze voor staan. “Vorige keer in Kiev waren we er ook al bij”, zeggen ze. “Het WK WDSF World Open is vooral mentaal zwaar. Hoe verder je komt, hoe langer je scherp moet blijven. Het begint zaterdagmiddag en hopelijk duurt het tot laat in de avond.”

De poulains van Guy Sas moeten zich onderscheiden in Engelse wals, tango, Weense wals, foxtrot en quickstep. Guy en zijn vrouw Gretel zijn erbij voor de laatste tips en morele ondersteuning. Door de twee koppels te kleden zijn ook de ouders van Gretel, zaakvoerders van Fashion Design Marleen, belangrijk.

Op de foto : topdanskoppel Ciccio Pecoraro-Jasmijn Van Jole (Nederland) met coach Guy Sas en enkele Time Out-leden in actie. / Tekst : Van the Man / Foto's Guy Verellen / NNieuws.