In Mol is er zaterdagavond een ernstig treinongeval gebeurd. Een automobilist misrekende zich aan een spoorwegovergang in de Leenhofstraat en bleef met zijn wagen tussen de sporen steken.

Hij was verkeerd gestuurd door zijn GPS en reed rechtdoor waar hij rechtsaf de sporen over moest. Toen hij het belsignaal van de overweg hoorde kon hij tijdig zijn wagen verlaten. De wagen werd op de sporen gegrepen door de trein Mol-Hamont. De trein sleurde de wagen tientallen meters mee. De wagen belandde vervolgens tegen een elektriciteitscabine.

De bestuurder van de wagen uit Lommel raakte niet gewond. In de trein zaten 12 passagiers. Ook die bleven ongedeerd. De passagiers werden terug naar het station in Mol gebracht en konden hun weg daarna met de bus of met de wagen verderzetten. Bekijk de video VRT hier.

Vertraging door schade

Volgens spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel was de schade aanzienlijk en zijn verschillende technische ploegen ter plaatse gekomen. Om 6.35 uur waren alle herstellingen achter de rug en kon de eerste trein volgens het boekje rijden.

Infrabel raadt bestuurders in een dergelijke situatie aan om eerst zichzelf in veiligheid te brengen en dan meteen de politie te bellen. "De politie kan rechtstreeks onze Traffic Control bellen, zodat we zo snel mogelijk de trein kunnen afremmen", klinkt het.