Trezart pakt uit met enkele spectaculaire acts. Hiermee is het programma van het festival, dat doorgaat op 14 en 15 september, bijna volledig. 
“Trezart is door de jaren heen uitgegroeid tot een erg divers festival dat uiteenlopende genres aan bod laat komen”, legt organisator Geert Mangelschots uit.”We programmeren zowel kleine als grote acts en proberen daar steeds een mooi evenwicht tussen te vinden. Kleinere voorstellingen worden soms overschat en zijn vaak verrassend. Toch weten onze bezoekers ondertussen dat er elk jaar ook heel wat spektakel te vinden is op Trezart. Het hoort er gewoon bij!”

Les Philébulistes

Spektakel wordt alvast verzekerd met Arcanevan Les Philébulistes. Deze Franse compagnie ontwierp een gigantisch rad dat op meesterlijke wijze bedwongen wordt door twee acrobaten die hiervoor enkel gebruikmaken van hun eigen lichaamsgewicht en zin voor evenwicht. Arcane is niet enkel spectaculair, maar ook adembenemend mooi.

Originally Fake

Oude bekende Femke Luyckx verbaasde in 2011 al eens op het Zilvermeer. Dit jaar keert ze terug met een voorstelling gemaakt op uitnodiging van de festivalorganisatie. Voor A vertical dance laat ze zich inspireren door het recreatiedomein en maakt ze op originele wijze gebruik van de bekende toren met glijbaan.

Cie du Mirador

Niet enkel Les Philébulistes zochten hun inspiratie bij een rad. Ook de Belgen van Cie du Miradormaken gebruik van een radvormige constructie voor hun voorstelling Okolo en laten de toeschouwer proeven van hun joie de vivre!

Cirque Masala

Steltenlopers, muzikanten en heel wat vreemde figuren spelen de hoofdrol in Zoefi, een voorstelling die de mosterd haalde bij de mysterieuze draaiende derwisjen, de beroemde Turkse dansers. Cirque Masala is het project van Sven Roelants, een bekende figuur in de wereld van het straattheater.

Flam-E-Motion

Ook Flam-E-Motion kan niet ontbreken om op zaterdagavond het strand in vuur en vlam te zetten. Oriëntaalse dans en spectaculaire vuurtechnieken ontmoeten elkaar voor een vlammende voorstelling.

Praktische info

Wat? TREZART
Waar? Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer Mol, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
Wanneer? Zaterdag 14 en zondag 15 september.