Tris : "Mijn eerste gedacht vandaag was om naar Rio de Janeiro te gaan, matchke van de Duitsers tegen de Fransen. Dan kon ik ook een daggeske aan het strand van Ipanema doorbrengen, ge weet wel, da strand met da schoon uitzicht. Maar den drang om den Hulk terug te zien is veel te groot, dus ik begeef mij noordelijk, naar Fortaleza voor de wedstrijd Brazilië-Colombia, en ik moet zeggen daar was het uitzicht ook weeral dik in orde.
 
De match begint goe. De mannen zijn in form, ze flitsen over het veld. Iedereen begint zo het vermoeden te krijgen dat er iets meer dan choco tussen hun bokes lag deze morgen en ja zene, in de zevende minuut is het al prijs. Neymar neemt ne corner en Silva sjot den bal in doel, met zijn dijbeen. Ni de schoonste goal van het toernooi, maar who cares? 1 - 0 voor de Brazilianen. En nu zijn ze helemaal vertrokken.
 
Valdès krijgt ne stamp tegen zijne kop, het is ambras dat klettert en terwijl ze met ne man of 7 mekaar bekan afmaken, speelt de rest rustig voort. De scheidsrechter is ne Spanjaard en die mens heeft het al lang door da als hij voor ieder akkefietje een kaart moet trekken, hij tegen het einde van de match ne lammen arm gaat hebben, dus hij laat ze maar doen. Zelfs wanneer Zuniga volle fors tegen het been van Hulk sjot terwijl er nog genen bal in de buurt is.
 
De rust komt net op tijd,  voor de spelers en voor de vele vrouwen die dees match volgen. Want ... Neymar en Hulk hebben wa hard gezweet en trekken hun truikes al uit. Ik blijf het zeggen, heel schoon sport, die voetbal.
 
In den tweeden helft wordt nog maar eens duidelijk dat Fred er nog altijd ni uit is of dattem nu voor de Brazilianen of voor de Colombianen aan het spelen is. Die vent is ne regelrechte stoorzender en fungeert meestal gewoon als derden doelpaal. Als da in de goal van de Brazilianen is, dan is da meegenomen en zelfs goe verdedigd, maar in de goal van de Colombianen staat hem wel meer dan ene keer dik in de weg.
 
De koppen kletsen tegeneen dat het een lieve lust is, der gaan er veel een dafalganneke nodig hebben na de match en Neymar wordt in volle actie omver gelopen door Cuadrado. Den arbiter haalt gewoon zijn schouders op ... hier helpt geen lievemoederen ni meer. De gasten zijn losgeslagen. Wanneer na een dikke 60 minuten Silva de Colombiaanse keeper omver loopt zodat die ni kan uittrappen, vindt onze scheids toch eindelijk een geel kaart. Erover is erover, alhoewel ik Ospina er een klein beetje van verdenk het uitgelokt te hebben. Als de Brazilianen de halve finale spelen zal het zonder Thiago zijn, en da is meer dan spijtig.
 
Tegen de 70ste minuut aan wordt er gevlagd voor buitenspel. De lijnrechter vlagt zijnen arm er bekan af en fluit tot hem rood ziet, maar geen mens die er zich iets van aantrekt. Bekan iedereen staat voor de goal en er wordt een stevig robbertje gevochten. Slagen, stampen, sjotten, pitsen ... precies een match in de Favelas ipv op het wk. En dan zijn ze nog stomverbaasd dat het doelpunt wordt afgekeurd.
 
Maar een beetje later krijgen de Brazilianen een vrije trap  en schiet Luiz den bal toch keihard in doel. Deze keer volledig reglementair en met een kracht die Ospina kansloos maakt. Het dient gezegd dat het duidelijk is dat de Colombianen ni zo veel vrije trappen krijgen, maar da is een beetje te verstaan. Iedere keer dat den arbiter een lijntje trekt, beginnen die mannen hun biljetje van 100 dollar op te rollen om te snuiven, dus onzen Espanjool probeert da zo veel mogelijk te vermijden.
 
Bacca komt in de match voor Colombia en wil zich al direct bewijzen door te scoren, maar keeper Julio Cesar gooit zich er vierkant voor. Da is ni helemaal de bedoeling van het spel en de Julio krijgt geel. Als hij ni zo theatraal naar zijn knie had gepakt en op de grond was gaan liggen, had het misschien zelfs rood geweest want dees was ni schoon. De Colombianen krijgen een beetje terecht ne penalty en Rodriguez doet waar hij goed in is, hij scoort. Het is 2 - 1.
 
Als Hulk vervangen wordt door Ramiras verliest de match een beetje van zijn spanning voor mij. Zeker wanneer iets later Zuniga Neymar langs achter bespringt en vollen bak zijn knie in die zijn rug zet. Neymar moet op een brancard weggedragen worden en het is nog maar de vraag hoe dit voor hem afloopt. De scheidsrechter vindt het nog altijd geen reden om een kaart te trekken. Hij kan ook ni meer want hij had het te laat gezien. Laat ons hopen dat de mannen van de FIFA nog wa wakkerder waren.
 
Er gebeuren zo'n 55 overtredingen deze wedstrijd, den arbiter trekt 4 gele kaarten ... da zegt genoeg over zijn werklust en we weten ineens waarom de Spaanse economie op zijn gat ligt.
 
Brazilie¨wint met 2 - 1, maar die mannen laten nog maar eens zien da ze meer hebben dan een schoon lijf. Ze hebben ook een groot hart want Alves en Luis zijn er als de kippen bij om James in hun armen te nemen en te troosten wanneer er bittere tranen vloeien bij deze laatste. Hij kikkert een beetje op als hij het truike van Luiz krijgt maar zijn lipke blijft toch hangen.
 
Hulk, garoto do Brasil, ik hoop je graag terug te zien in de finale."

Tris in Brazil