Tris: "Er stond wat op het spel voor Ecuador in deze wedstrijd. Ze moeten scoren en zo mogelijk beter doen dan Zwitserland dat op hetzelfde moment tegen Honduras speelt. Maar het is van begin af onbegonnen werk. Zeker wanneer de Zwitsers 3 goals maken.
 
De Ecuadorianen lijken wel lopende vlaggeskes met hun gele truikes, blauwe broekskes en lange rode kousen. Een voorbeeld dat voor mij meer mag gevolgd worden. Het brengt wat kleur in het spel. Ze steken fel af tegen de witte tenuekes van de ploeg die ze les Bleus noemen. Over dien outfit is duidelijk ni nagedacht.
Hoe meer het WK vordert, hoe meer er mijns inziens nood is aan  een stijlgoeroe à la Yani. Over smaak en kleur valt ni te twisten, maar er zijn serieuze mankementen in dit toernooi.
 
Al na enkele minuten begin ik zwaar te twijfelen aan de onpartijdigheid van de Ivoriaanse scheidsrechter. Sakho trakteert Castillo op een onvervalste elleboogstoot waar het venijn afloopt, maar den arbiter is nogal moedwillig per abuis naar de verkeerde kant aan het kijken en er volgt geen rode kaart. Hopelijk hebben ze het bij de FIFA wel gezien.
 
Een kwartiertje later loopt dezelfde Sakho Valencia onderuit, die aan de kant opgelapt moet worden en nog 15 minuten later komt Noboa onzacht in aanraking met de keikop van Matuidi. Er komt bloed aan te pas en Noboa mag de rest van de wedstrijd verder spelen met een wit gazen potske op zijne kop. Hij doet mij een beetje denken aan nen Ardeense salami, met dees verschil dat Noboa alles behalve "à l'aise" speelt.
 
Al goed dat de sfeer in de tribune een pakske beter is dan op het veld. We spotten zelfs heel schoon geel bikinikes bij de Ecuadoriaanse supporters. Voetbal is een feest, ook voor het mannelijk oog.
 
10 minuten in de tweede helft gaat Digne tegen de grond nadat hij een vervaarlijke trap tegen het been krijgt van Valencia. Den arbiter moet er effekes over nadenken maar vermits de fout door een Ecuadoriaan gemaakt wordt, deelt hij deze keer toch een rode kaart uit. Valencia moet eruit en Ecuador mag met 10 man verder spelen.
 
Als diezelfde Digne later in de wedstrijd een niet zo propere tackle uitvoert, wordt er geen geel getrokken .... ne mens stelt zich meer en meer vragen vooral omdat Erazo iets later wel een gele kaart krijgt voor vergelijkbaar ruw spel.
 
Frankrijk krijgt doelkans na doelkans, schiet keer op keer de bal richting goal maar keeper Dominguez haalt ze er allemaal uit. Die mens kent een stukske van in de weg staan en ge ziet da : die is ni ruimdenkend. Die gunt die arme Fransen niks. Koppig blijft hem elke keer weer de bal uit het doel houden. Hij gaat er zo erg in op dat hij een paar minuten voor het einde een zware kramp krijgt en Ecuador bijna met 9 man verder moet. Maar hij blijft staan, zelfs daar is hij te koppig voor. Al een chance want de mens speelt de match van zijn leven.
 
Franse trainer Deschamps staat langs de lijn zijne kop te schudden  en ge ziet hem denken : het zijn geen venten meer gelijk in mijnen tijd. En dattem gelijk heeft.
Wat we hier zien van les Bleus is alles behalve superieur voetbal.
 
Na 94 minuten worden zowel spelers als supporters uit hun lijden verlost. De stand blijft 0 - 0. Frankrijk gaat door naar de achtste finale maar met deze wedstrijd hebben ze dat zeker niet verdiend."

Tris in Brazil