Tris:"

La Primera Division, da noem ik nu eens schoon voetbal. Een voetbalplein vol Latin lovers, wa kunde als vrouw nu nog meer willen? Vandaag is het de beurt aan Real Madrid om op bezoek te gaan bij Deportivo La Coruna en ze geven ineens hun visitekaartje af. Het Sterrenelftal laat Deportivo sterrekes zien.
 
De wedstrijd is nog geen half uur bezig als Ronaldo na een voorzet van Arbeloa de bal knap in doel kopt. 0 - 1. Het manneke moet effekes gaan zitten om te bekomen. Doelman German Lux zet zich ook maar neer. Hij heeft al door dat het geen goei match wordt voor hem. De ploegmaats komen Christiano allemaal eens over zijn bolleke aaien en als hij rechtstaat, maakt hij een sprongetje en een dansje van vreugde. Ne mens wordt blij van zo veel geluk.
 
Een beetje later iets minder geluk als hij overhoop wordt gelopen door Assunçao. Christiano tikt veelzeggend met zijn vinger tegen zijn voorhoofd richting Paulo. Zijde gij zot? Poco loco? Ik hoor het hem zo al zeggen.
 
James Rodriguez is wa jaloers op al die aandacht voor zijn ploegmaat en besluit daar iets aan te doen. Een dikke 5 minuten later knalt ook hij de bal loeihard in doel. El bandido krijgt zijne groepsknuffel. Daar zoude als vrouw toch zo willen gaan tussen staan, niet?
 
Al dat aaien en knuffelen is blijkbaar goed voor de groepsgeest en het prestatievermogen van Real want nog eens 5 minuten later profiteert Ronaldo ervan dat Lux effe ni in zijne goal staat om een derde doelpunt te maken. German doet nog teken naar Ronaldo van : wacht op mij, maar 't is te laat. De 0 - 3 is een feit en zo gaan we de rust in.
 
Den tweeden helft begint beter voor Depor. De scheidsrechter fluit hands voor Sergio Ramos en Medunjanin trapt de penalty tussen de palen. Het staat 1 - 3, wat het weer een beetje spannend maakt. Tussen haakjes, mag Ramos die "hands" ook wel eens op mij leggen. Ik zou dat precies ook spannend vinden.
 
Na een kwartier vindt Gareth Bale echter dat er nu spanning genoeg is geweest en scoort kort na mekaar twee doelpunten. Kwestie van op safe te spelen. Coach Victor Fernandez kuist in opperste vertwijfeling het zweet van zijn gezicht. Hij ziet zijn nief job al direct ni meer zitten. En alsof 1 - 5 nog ni vernederend genoeg is, rolt de bal die eigenlijk door Ronaldo tegen de paal getrapt werd, opnieuw schoonekes in de goal. Lux maakt een buiklanding en ziet het voor zijn neus gebeuren. 1 - 6 en de hatterick is een feit. De Christiano, 3 goals op een rij. Dat maakt 260 doelpunten in 253 wedstrijden. Hij doet da ni slecht.
 
Toché probeert het leed voor zijn ploeg nog te verzachten door een doelpunt te maken. 2 - 6.  Dat is echter iets dat Javier Hernandez niet kan laten gebeuren. Chicarito sjot de bal nog vlotjes tweemaal in de goal.  Lux doet zelfs geen moeite meer. Hij kijkt hem gewoon na. Ik ben kandidaat om hem na de match te gaan troosten. Zo veel verdriet van zo'n schoon ventje, daar kan mijn peperkoeken hart ni tegen. Ge moet u maar eens in zijn plaats stellen, ik denk dat dit niet zijn beste weekend ooit wordt.
 
De thuisploeg wordt hier met 2 - 8 cijfers met de grond gelijk gemaakt. Ze hebben er al dik spijt van dat ze hun succescoach Fernando Vasquez, die hen in de Primera Division bracht, aan de deur hebben gezet wegens meningsverschillen. Vasquez had kritiek geuit op het transferbeleid. Die kritiek lijkt  op dit moment ineens ni meer zo belangrijk. Fernando zou bij zijn ontslag gezegd hebben dat hij zich voelde als iemand die een worst steelt en voor 50 jaar de gevangenis in gaat. Het zal de Madrilenen worst wezen, zij vieren feest vanavond."
Tris