Tris keek net als wij naar België-Wales.  Ze was teleurgesteld over het resultaat. Tris: 'Op het puntje van mijn stoel, helemaal in de Belgische kleuren, voor de match van onze Duivels tegen de Dragons. In alle gazetten staat het geschreven. We moeten schrik hebben, grote schrik, voor het achtste Wereldwonder Gareth Bale. De man der mannen, de aanvaller van de eeuw.
 
Op mij maakt hij alleszins weinig indruk met zijnen diadeem in z'n haar en zijn kousen tot boven zijn knieën getrokken. Ik krijg visioenen van klasgenootjes in de nonnenschool. Maar da zal wel zijn omdat ik zit te watertanden als de Nacer het veld opkomt. Vanaf dat ik hoor dat Chadli meespeelt gaat mijn IQ met minstens 20 punten naar beneden en stijgen mijn hormonen naar ongekende hoogten. Wilmots kiest voor lengte. Stak plan, Marc, strak plan.
 
De match belooft hevig te worden. In de zesde minuut loert al het eerste doelgevaar. Maar ons mannen zijn wakker, ze hebben geleerd van de blunders tegen Ijsland. Ons verdediging werkt als een geoliede machine met een heerlijk samenspel tussen Vertonghen en Vanden Borre. Zelfs Lombaerts staat hevig dees reis. Dat zorgt wel binnen het kwartier voor een overtreding, maar kom, het ventje doe moeite. Want zoals hij het zelf zo plastisch uitdrukt : Wales da is gene kattenpis.
 
Bale neemt de vrije trap maar dat is buiten negende Wereldwonder Courtois gerekend : hij redt op onnavolgbare wijze. Gewoonweg schitterend.
 
Wilmots heeft zijn vestje al uitgedaan en zijn hemdsmouwen opgestroopt en Coleman staat tutterfrut te knauwen alsof zijn leven ervan afhangt. 't Is te hopen dat hij zijn potteke Mentos "voor onderweg" bij heeft. Het zal nodig zijn.
 
De wedstrijd gaat in een hoog tempo verder. Lombaerts knalt na een schitterende actie de bal ei zo na in het doel. Alleen  spijtig van de paal die in de weg staat. Ledley krijgt geel nadat hij Witsel op een ferme elleboogstoot in het gezicht trakteert. Hazard mist een vrije trap en Vanden Borre wordt gemolesteerd. Het is te zien dat het rugby  er nog diep inzit bij de Welshmen. Ondanks dit alles gaan we met 0 - 0 cijfers de rust in.
 
Na den halftime komen de spelers van Wales verfrist en versterkt met Williams het veld terug op. Coleman bewijst dat kauwgum de zuurstoftoevoer naar de hersenen verbetert, want wat hij ook gezegd heeft tegen zijn spelers, het werkt.
 
De Dragons zijn nu ronduit gevaarlijk. Bale maakt dankbaar gebruik van een gat in onze verdediging en schiet op doel. Gelukkig  voor ons er naast. Maar we zijn nog volop op adem aan het komen als zijn volgende vrije trap eraan komt. Ook deze mist hij. Misschien dat die elastieken van die kousen die op uw billen spannen, uw sjotvermogen in de weg staan Gareth. Ik geef het maar mee voor wat het waard is. Wij zijn er in ieder geval ni kwaad om.
 
Wilmots doet dan de slag van zijn leven en vervangt de Nacer door Benteke. Marc, wa zijde aan 't denken jongen? Pakt misschien een tutterfrutteke. Ondertussen zien we Dries Mertens opwarmen langs de lijn en duidelijk teken doen dat hij er klaar voor is, maar de Marc blijft stoïcijns.
 
Fellaini is in volle zwier en klopt Allen nen bloedneus. Die is zo in zijn gat gebeten dat hij een kanjer van een obstructiefout maakt tegen Hazard en geel pakt. Ik roep de longen uit mijn lijf dat den Dries moet opkomen en eindelijk, eindelijk valt Wilmots zijnen euro. Origi wordt eruit gehaald en Mertens valt in.
 
Bale blijft gevaarlijk en schiet door de benen van Alderweireld door. Maar weer is daar de onverzettelijke Courtois. Coleman zei voor de match dat ze het meest schrik hadden van de Duivel die bij Chelsea speelt. Ik begin mij serieus af te vragen of dat over Hazard ging.
 
En dan slaat het noodlot toe. Drieske Mertens komt onzacht in aanraking met de keikop van Williams en gaat neer. Het is serieus. Alle Duivels haasten zich naar hun ploegmaat die het bewustzijn verliest. De match wordt stilgelegd, de verzorgers reppen zich met de brancard het veld op. Langs de lijn zien we Radja Nainggolan nagelbijten en vanop het plein wordt druk teken gedaan dat er vervanging moet komen. Dries wordt met een zware hersenschudding, onder respectvol applaus van vriend en tegenstander,  afgevoerd en Adnan Januzaj mag in zijn toch wel indrukwekkende voetsporen treden.
 
Er komen zes minuten blessuretijd bij de toch al zenuwslopende match. Januzaj geeft alles wat hij heeft en toont ware klasse met zijn hoekschoppen. Hennessey probeert tijd te rekken en pakt hiervoor geel. Tot de allerlaatste minuut blijven onze mannen dreigen. Benteke, Fellaini, Witsel .... allemaal proberen ze die laatste corner tussen de palen te krijgen. Maar helaas, het is een maat voor niks en de ref fluit af. Eindstand 0 - 0.
 
Tien op tien voor den inzet mannen, maar tegen Israël zal het toch nog een heel pak beter moeten. Want om met de Nicolas te blijven spreken, die mannen staan met 9 punten aan de leiding en zijn zeker gene kattenpis.' Tris