Tris: "Met meer dan 3000 trekken de supporters van Anderlecht naar Londen om hun ploeg toe te juichen. De match waarbij Les Mauves al op voorhand gedoodverfd worden als de Underdog, begint onder een slecht gesternte. De spelersbus zit vast in het verkeer en menig Brusselaar is een zenuwinzinking nabij als pas drie kwartier voor de aftrap hun helden in het Emirates Stadium aankomen.
 
Tot overmaat van ramp regent het pijpenstelen, waardoor Arsenal coach Wenger ineens de kans krijgt om zijne nieuwe regenjas, die hij van de niet nader genoemde sponsor kreeg, te showen.
 
Vermits Defour zaterdag geblesseerd werd, neemt Kljestan over. Het is duidelijk, de Sacha doet met zijn snor mee aan Movember en doet mij heel de match aan Borat denken.
 
Veel slechter kon het allemaal niet starten voor Anderlecht en Arsenal gaat dan ook meteen in den aanval. De spons,or moet waar voor zijn geld krijgen, want zo'n frakske da hebde ni voor tien euro. Vooral Sanchez is overal aanwezig. Het is en blijft een hevig bazeke, den Alexis en het is schoon om hem bezig te zien, ook al speelt hij nu dan voor de verkeerde ploeg. Maar ook Praet en Kljestan dreigen in het eerste kwartier en missen op een haar na het doel.
 
En dan in de 24ste minuut slaat het noodlot toe. Mbemba valt wat ongelukkig tegen Welbeck, in de zestien, en de Franse scheids ziet er een penalty in. Hij negeert daarbij straal het feit dat den Danny zijn been wel heel erg achteruit steekt om Mbemba te laten struikelen. Maar just of ni just, Arteta knalt de bal in de goal en het is
1 - 0.
 
Een paar minuten later kan Vanden Borre het niet laten om Sanchez een duw te geven. Resultaat is een vrije trap en Alexis trapt in twee keer binnen. 2 - 0. Met deze stand gaan we de rust in.
 
De tweede helft vat aan met Kawaya die invalt voor Conte en we zijn nog maar net vijf minuten bezig of het is weer van da. Mbemba verdraait zijn knie en kan niet meer verder spelen. Dit begint echt op een rampscenario te lijken en Hasi brengt Dendoncker erin. Veel ander keuze is er niet meer op de bank. Chamberlain profiteert volop van de situatie om de 3 - 0 op het scorebord te zetten.

Wat een terugkeer
 
Maar dan krijgt Vanden Borre het op zijn systeem en na een schitterende voorzet van Kawaya duwt hij de 3 - 1 binnen. Er zijn kwade tongen die beweren dat hij buitenspel stond, maar over zo'n detailke gaan we nu echt ni vallen.
 
Hasi voelt aan dat het tij aan het keren is en laat Mitrovic aantreden. Die laat zich al direct gelden door binnen de seconde fermen ambras met Mertesacker te maken. Ze staan bijna neus tegen neus en den arbiter moet tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Ondertussen wordt er ook bij Arsenal een wissel doorgevoerd en met grote spijt zie ik Arteta verdwijnen. Het zicht van de wedstrijd wordt er ineens een pak minder schoon op.
 
Gelukkig heb ik niet lang tijd om te treuren want Monreal begaat een fout op Mitrovic, pakt geel en Anderlecht krijgt een strafschop. Vanden Borre voelt zich overmoedig na zijn eerste goal en knalt ook deze keer de bal zonder omwegen binnen.  3 - 2. Anthonyke, ik neem direct alle lelijke dingen die ik al ooit over u gezegd heb terug, en onze lieven heer weet dat het er veel zijn. Ge bewijst het hier en nu, ge kunt meer dan op nen bal staan.
 
Hasi staat langs de lijn gelijk ne smurf die in volle spits het verkeer aan het regelen is. Hij zwaait met zijn armen heelder gaten in de lucht. Alsof het nog ni hard genoeg regent. De Anderlecht spelers worden er driest van. Vanden Borre gaat erop en erover, Kljestran pakt geel en ook Mitrovic krijgt een gele kaart cadeau omdat de scheidsrechter ondertussen zijnen franken teut meer dan beu is. We zien hem iets mompelen en ik zen er bekan zeker van dat het de Servische versie van "kurwa" is.
 
Het is echter just wat den Aleksandar nodig heeft want in de 90ste minuut geeft hij Arsenal een koekje van eigen deeg en kopt na een voorzet van Najar op onnavolgbare wijze de gelijkmaker binnen. 3 - 3. De supporters op de tribune gaan uit hun dak, de spelers gaan hun publiek groeten en de cornervlag moet er bijna aan geloven. De vreugde is uitzinnig en de 4 minuten blessuretijd die erbij komen, duren ellenlang.
 
Duwke om erger te voorkomen
 
In den 92ste minuut pakt Vanden Borre nog geel. Een duwke om erger te voorkomen. Ge ziet het hem denken, alles voor de ploeg. En in de allerlaatste minuut krijgen de Gunners nog een vrije trap na een fout van Praet. Een bloedstollende thriller maar de bal gaat naast. De eindstand blijft 3 - 3 en ge moogt er zeker van zijn dat het dikke feest is bij alle Anderlecht- en zelfs niet Anderlechtsupporters. Wat die mannen hier in Londen hebben neergezet is wereldklasse. Zowel de spelers als de toeschouwers.
 
Wenger druipt met zijne gesponsorde jas met katachtig embleem af naar de kleedkamers. In het reclamefilmpje zeggen de geldschieters : We think we nailed it, waarop Wenger in erbarmelijk Engels repliceert : I think so too.  Arsène, ik moet het u toch effekes doorsteken : deze keer ni! "  Tris.