Tris: "

Oostende - Club Brugge
 
Een tumultueus weekendje in de Belgische competitie. Vooral de match gespeeld aan 't zeetje kent de nodige naweeën. Club Brugge gaat op bezoek bij Oostende in het Albertpark Stadion, en het is algemeen geweten dat de twee trainers niet overlopen van zelfbeheersing. Ze staan achter hun ploeg, da's 't minste dat ge kunt zeggen.
 
De match is nog maar net 6 minuten bezig als Björn Engels scoort voor Brugge. 0 - 1 en den Björn is effekes den held van den dag. Ik zeg wel : effekes want ne minuut of 7 later begaat hij een overtreding op Canesin en de scheids fluit penalty. Er kan over gediscussieerd worden of dit strafschop terecht is (en er zal ook nog een deftig stukske over gepalaverd worden) maar feit is dat Siani de gelijkmaker tussen de palen zet. Met 1 - 1 cijfers gaan ze de rust in.
 
Een kwartierje in den tweede helft maakt Canesin er vlotjes 2 - 1 van voor Oostende. Hij is content van zijn eigen en trekt zijn truike uit om dit te laten zien. Een initiatief dat wij alleen maar luidkeels kunnen toejuichen. 't Ventje heeft een schoon lijf, we moeten het toegeven. Den arbiter is echter minder onder den indruk en Fernando krijgt geel. Truikes uitdoen tijdens de match mag ni. Flauwe regel in ons ogen maar er is weinig tegen in te brengen.
 
Het had nog gemakkelijk 3 - 1 kunnen worden als Ruiz of Ruytinx iets beter hadden afgewerkt maar uiteindelijk loopt het anders en zorgt Björn Engels voor de gelijkmaker in de 70ste minuut. Er is nog een akkefietje in de 16 tussen Gedoz en Jali. Club, en dan vooral de Michel, roept om een penalty maar de scheids hapt niet. De herhaling zal uitmaken dat den arbiter gelijk heeft. Gedoz lokt het een beetje uit. Proberen gaat mee zal hij gedacht hebben.
 
De eindscore blijft 2 - 2 maar de volgende match zal zonder Canesin gespeeld worden want hij krijgt op de valreep rood. In dien optiek wordt het uittrekken van da truike wel ne minder slimme zet natuurlijk. Die dingen toch maar beter tussen vier muren houden Fernando. Ik ben altijd kandidaat om te komen kijken.
 
Heel het penalty gedoe leidt wel tot een serieuze aanvaring tussen Preud'homme en Vanderbiest op de persconferentie. De Michel doet ni anders dan zeggen dat ze bij Brugge proberen rustig te blijven en ni te reageren op bevel van het bestuur. Ik kan ni zeggen dat hij daar echt volledig in slaagt. Rustig kunt ge hem ni noemen als ge hem ziet springen naast het veld. Maar vooral wanneer Vanderbiest hem nen "belachelijke vent" noemt, slaan zijn stoppen door. Preud'homme staat recht en maakt aanstalten om het af te trappen. De moderator kan echter de gemoederen sussen en achteraf leggen de twee coaches het gelijk grote jongens bij, zij het in het Frans. In welke taal dan ook, ze zijn terug vriendjes en dat is wa telt. 
 
Standard - Lierse
 
We zouden bekan vergeten dat er ook nog een wedstrijd gespeeld wordt tussen Standard en Lierse. In dees match scoort Jelle Van Damme den eerste goal na ongeveer een half uurtje. En ook de Jelle is content en viert zijn doelpunt door te speerwerpen met de hoekschopvlag. Mag ni Jelle! Ook dit levert geel op. Als we nen tip mogen geven, neemt een voorbeeld aan de Fernando. In 't vervolg gewoon uw truike uitdoen. De straf is hetzelfde maar het zicht is aangenamer voor de vrouwelijke supporters.
 
Van Damme is echter in form en in de blessuretiijd van den eerste helft maakt hij er in de rapte nog 2 - 0 van. Deze keer laat hij wijselijk de cornervlag staan.
 
Na de rust denken de Rouches dat de buit binnen is en gaan ze een beetje op hun lauweren rusten. Maar dat is buiten Ngawa van Lierse gerekend.  Hij scoort en dit leidt prompt tot nen hoop ambras tussen doelman Kawashima en ploegmaat Ciman. Het dient gezegd dat het keeperke van Standard wa kort staat. Ik denk dat die zich best eens inschrijft voor een cursuske zen-meditatie als hij het einde van de competitie nog wilt halen.
 
Er vallen nog wa rode kaarten. De eerste voor Losada die wilt laten zien dattem zijn been heel hoog kan heffen. Dat is flink maar ni als ge daarbij uwe voet in nen tegenstrever zijn gezicht plant.  De tweede rode kaart is voor Van Damme. Tsja Jelle, ge had die vlag echt moeten laten staan jongen. Werkpuntje voor de volgende matchen, als ge er nog eens één moogt meespelen.
 
Coach Luzon van Standard is na de match teleurgesteld. Ik moet die mens nochtans bewonderen want als ge die naast de lijn bezig ziet, had die gerust carrière kunnen maken als een kruising tussen ne mimespeler en nen balletdanser. Zijn oordeel over zijn spelers is echter keihard : we sliepen in den tweeden helft. Ik kan die mens ni echt ongelijk geven. De enige keer dat we van de Rouches actie zagen in den tweeden halftime was om ambras te maken tegen mekaar. Toch maar eens een stokske wierook branden in de kleedkamers, met een rustgevend cd'ke met geluiden uit het regenwoud op den achtergrond. 't Is het proberen waard, baat het niet dan schaadt het niet. En als het baat, zal ik mijn bankrekening doorgeven voor de commissie. Ik zie het al helemaal zitten."Tris