De 10e editie van Tomorrowland heeft zijn start niet gemist. Onder een brandende zomerzon stonden 60.000 bezoekers te popelen om aan het dancefeest te beginnen. De warmte was daarbij geen spelbreker. Elke festivalganger had zo zijn eigen manier om het hoofd koel te houden bij temperaturen boven de 35 graden. Iedereen was maar met 1 doel naar Boom afgezakt: feest vieren.

“We zijn hier voor het eerst en hebben niet echt een concreet programma. Maar als Belg moet je gewoon eens in je leven naar Tomorrowland geweest zijn”, vinden Ellen, Sofie, Estelle en Stefanie uit de Kempen. Wat ze ervan verwachten? “Dat het chic gaat zijn. We gaan het wel rustig aan doen, maar dat heeft niet echt met het weer te maken.” Toch wordt de tube zonnecrème voor het binnengaan nog even bovengehaald, voor de zekerheid.

Kleurrijke vlaggenparade

Tomorrowland is het festival bij uitstek met een uitgesproken internationaal publiek. Er werden dit jaar maar liefst 113 vluchten ingelegd om feestvierders vanuit de hele wereld in Boom te krijgen.

Buitenlandse festivalgangers zijn op Tomorrowland meestal in een oogopslag herkenbaar. Ze dragen vol trots de vlag van hun land mee, of een symbool dat ernaar verwijst. Op vijf minuten tijd duiken er aan de ingang vikinghorens, berenmutsen en kangoeroestaarten op. Ook voetbaltruitjes en elfenvleugels in alle kleuren en maten zijn erg populair, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Naast de Belgen zijn vooral de Australiërs, Britten, Zwitsers, Spanjaarden en Amerikanen erg goed vertegenwoordigd.  (vrt/tomorrowland/Diana Volders).