Woensdag 28 juni kunnen senioren hun leningheid testen aan de beweegtoestellen in de tuin van de pastorie van Olen-Centrum.

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid van ouderen, zowel fysiek als mentaal. Speciaal daarom plaatst het lokaal bestuur beweegtoestellen in de tuin van de pastorie van Olen-Centrum.

Vanaf 28 juni kan je vrij en gratis gebruikmaken van de vijf fit- en beweegtoestellen. Je kan ze vergelijken met fitnesstoestellen. Iedereen mag ervan gebruikmaken, maar ze zijn vooral geschikt voor 50-plussers.

Opening

Op woensdag 28 juni wordt om 14.00 uur de beweegtuin officieel geopend op het terras van lokaal dienstencentrum Komie Geire. Je krijgt dan een demo over het correcte gebruik van de toestellen en kan nadien nog wat napraten bij een drankje. Proef eveneens van de mocktail van de maand. Iedereen is welkom.

Mobiliteit burgers

Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, heeft het lokaal bestuur aandacht voor de mobiliteit en beweeglijkheid van burgers.

Zo organiseert het jaarlijks activiteiten in verband met valpreventie voor senioren, zijn er verschillende beweegactiviteiten en werkt het aan de veiligheid via de voetgangerscirkels op centrale plaatsen in de dorpskom. Ook via de beweegtoestellen wil het lokaal bestuur proberen bij te dragen een aan betere mobiliteit van de senioren.