Het twinning project tussen Heist-op-den-Berg en het Roemeense Arad dat in 2011 werd opgestart, opende nieuwe perspectieven voor de Heistse turnclub Ardua Gym.

Roemenië heeft een lange traditie van excellente atleten en gymnasten. Ook nu nog behoren zij tot de wereldtop. Turnclub Ardua-gym kon in het kader van de twinning al verschillende keren genieten van de expertise van Roemeense toptrainers van de Municipal Sports Club Arad. Reeds vier keer kwamen zij op uitnodiging in Heist een turnstage verzorgen.

Dit jaar wordt er een nieuwe stap gezet in de samenwerking. Voor de eerste keer organiseert Ardua-gym op eigen initiatief een turnstage in Arad. Na een kort voorbereidend bezoek vorig jaar, gaan ze nu met een uitgebreide delegatie op reis. Van 5 tot 9 augustus zijn de keurploegen te gast in Arad.

Een twintigtal jongens en meisjes en een tiental trainers zullen er de nieuwste trainingsmethodes leren. Het wordt zonder twijfel een bijzondere ervaring voor de deelnemers, en een belangrijke stimulans voor de club.