In augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) twee kruispunten van de N18 in Mol herinrichten. Het gaat om het kruispunt van de Emiel Becquaertlaan met Donk (N18) en het kruispunt van de Zuiderring (N71) met Molderdijk (N18).

De aanpassingen moeten de verkeersdoorstroming op beide kruispunten bevorderen en de veiligheid van zwakke weggebruikers verbeteren. De werken starten gelijktijdig op woensdag 3 augustus en zullen ongeveer een maand duren. Vermoedelijk vanaf 1 september zijn de kruispunten opnieuw volledig open.

De meeste hinder wordt verwacht aan het kruispunt met de Zuiderring (N71). Daar is de N18 volledig afgesloten tussen de Zuiderring en het kruispunt met Kruisven/De Hutten. Het verkeer volgt er in beide richtingen een omleiding.

Vlotter en veiliger
Aan het kruispunt van de N18 met de Emiel Becquaertlaan worden er twee middeneilanden aangelegd. Fietsers en voetgangers kunnen dan voortaan de drukke gewestweg in twee fases oversteken. Door de middeneilanden zal het gemotoriseerd verkeer op de N18 ook automatisch snelheid minderen ter hoogte van het kruispunt, wat de veiligheid van zwakke weggebruikers eveneens verhoogt.

Aan het kruispunt van de N18 met de Zuiderring (N71) wordt de verkeersdoorstroming verbeterd door de aanleg van twee extra afslagstroken. Het verkeer dat van Balen komt en de Zuiderring wil oprijden, krijgt er zowel links als rechts een afslagstrook bij.

Hinder en omleidingen
De werken worden uitgevoerd in een vakantieperiode om de hinder voor het school- en woon-werkverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Ter hoogte van het kruispunt met de Emiel Becquaertlaan blijft de N18 steeds open, maar moet het verkeer afwisselend over één rijstrook met behulp van tijdelijke verkeerslichten. De aansluiting met de Emiel Becquartlaan is tijdens de werken afgesloten. Verkeer van en naar de Emiel Becquartlaan rijdt om via de Zandputlaan. Fietsers komende van Mol hebben steeds doorgang, voor fietsers komende van Dessel wordt een omleiding voorzien.

De meeste hinder verwacht het agentschap aan het kruispunt met de Zuiderring (N71). Daar wordt de N18 tijdens de werken afgesloten tussen de Zuiderring en Kruisven. De toegangen tot Kruisven en De Hutten blijven wel bereikbaar vanuit de Molderdijk. Verkeer richting Balen wordt omgeleid via de Zuiderring (N71) en de Postelweg/Rijsbergdijk/Rijsberg/Kerkstraat/Markt (N136) om zo op de N18 uit te komen.

Verkeer komende van Balen volgt dezelfde omleiding in de andere richting (N18, N136, N71). Fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang. Beeld © AWV